KAKAV v prahu 20-22 %

KAKAV v prahu 20-22 %

KAKAV v prahu 20-22 %

7,99 6,79

– Brez glutena,
– Brez laktoze,
– Brez fruktoze,
– Brez gensko spremenjenih organizmov,
– Brez dodanega sladkorja,
– Veganski,
– z kar 22 % maščobe

Na zalogi (se lahko naroči)

000

 Kakavovec je bil v času Inkov, Majev in Aztekov “sveta rastlina” katera je dajala “hrano za bogove” to so kakavova zrna. Ko je sadež kakavovca dozorel ga ročno poberejo, olupijo iz lupine, nakar iz sredice izločijo kakavova zrna.

Preden pa dobimo kakav v prahu ga še fermentirajo in posušijo, šele nato fino zmeljejo. Kakavu v prahu ima bolj grenak ampak zelo čokoladen okus.

Kakavovo zrno je zelo bogato z maščobo, v njem najdemo tudi vlaknine, ne vsebuje pa veliko ogljikovih hidratov. Zato je zelo primeren za peko LCHF dobrot.

Zmlet kakav v prahu je odličen dodatek pri sladki peki, pripravi toplih napitkov, sladoleda in omak.

 

Energijska vrednost KAKAVA v prahu (na 100g): 349 kcal / 1445 KJ
Maščobe: 20,7 g
Ogljikovi hidrati: 8,9 g
od tega sladkor: 0,6 g
Beljakovine: 19,9 g
Sol: 0,01 g

Dodatne informacije

Teža 250 g
Poreklo:

EU

Sestavine:

100 % nizozemski nesladkan kakav v prahu.

Alergeni:

Lahko vsebuje sledi sezama, arašidov in oreščkov.