za diabetike
KETO sacher tortica po tem receptu, je pripravljena v samo nekaj minutah, ne zahteva veliko dela in še manj umazane posode.
Pripravljena je brez mlečnin, brez dodanih sladkorjev in brez glutena, a je kljub temu nadvse okusna, njena sočnost pa te bo navdušila.
Da smo dosegli "sacher učinek" smo torto na koncu namazali z našo marelično marmelado - super je izpadlo!
V srednje veliki skledi najprej dobro zmešamo suhe sestavine, nato pa jim dodamo še mokre. Dobro premešamo, da dobimo enotno, gladko maso.
Maso predevamo dve skodelici, primerni za uporabo v mikrovalovni pečici, ki smo ju predhodno namastili. Masa med peko precej naraste, zato naj bo skodelica vsaj dvakrat večja od količine mase v njej.
Priprava v mikrovalovni: Tortico za 1-3 minute (odvisno od nastavitev pečice) postavimo v mikrovalovno.
Priprava v navadni pečici: Na 180°C pečemo 10-15 minut.
V obeh primerih priporočamo test z zobotrebcem, da se preveri stanje peke.
Tortico namažemo z marelično marmelado brez dodanega sladkorja in uživamo.
Tortico lahko spečemo v dveh manjših ali eni malenkost večji skodelici, in jo potem razdelimo. Pripravimo jo lahko v mikrovalovni ali navadni pečici.
Ker masa med peko precej naraste, naj bo skodelica vsaj dvakrat večja od količine mase v njej.
Tortica, prekrita s folijo za živila, v hladilniku zdrži cca. 2 dni, vendar se hitro začne sušiti, zato za najboljši okus priporočamo, da si jo privoščite še isti dan.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.