za diabetike
Kokosova potica brez mlečnin - orehova je seveda kraljica potic ...
Fantastičnega okusa pa je tudi tale LCHF/KETO kokosova varianta praznične potičke, ki bo absolutno navdušila tvoje brbončice.
Kokosova potica brez mlečnin je hkrati tudi brez glutena in dodanega sladkorja, primerna za diabetike in vse, ki se prehranjujete po LCHF/KETO.
Pripravimo testo: Vse sestavine za testo dobro premešamo - kokosovo mleko do uporabe hranimo v hladilniku in v receptu uporabimo samo zgornji, strjeni del mleka. Ko dobro zmešamo vse sestavine, postavimo testo v hladilnik, a ne predolgo, da ne postane pretrdo.
In nato kokosov nadev: Kokosovo moko zmešamo z eritritolom in pomarančno lupinico in nato vmešamo še trdni del kokosovega mleka iz dobro ohlajene konzerve. Na koncu primešamo še jajca.
Če uporabimo smetano, jo zavremo in prelijemo čez kokosovo moko, ki smo jo zmešali z eritritolom in pomarančno lupinico. Ohladimo in primešamo še jajca.
Testo razvaljamo na pol cm debelo. Za lažje valjanje testo razvaljamo med dvema papirjema za peko. Poskusimo narediti kvadratno testo, ki bo imelo širino pekača.
Na razvaljano testo enakomerno porazdelimo kokosovo kremo in previdno zvijemo potico. Potico prenesemo v model za kruh ter jo večkrat prebodemo.
Potico pokrijemo s papirjem za peko in jo v na 160°C ogreti pečici pečemo 30 minut. Nato papir odstranimo in pečemo na isti temperaturi še 10 minut.
Potico ohladimo v modelu, nato pa jo obrnemo na rezalno desko in posujemo z eritritolom v prahu.
Količine sestavin zadostujejo za peko v 50 cm pekaču za kruh.
Če nimamo težav z laktozo, lahko za testo, namesto kokosovega mleka, uporabimo 250 g kremnega sirčka, v nadevu pa 3 dcl sladke smetane.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.