Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
LCHF/KETO kokosova potica brez mlečnin
kokosova potica brez mlečnin

LCHF/KETO kokosova potica brez mlečnin

Slastna FIT izbira za praznike!

Kokosova potica brez mlečnin - orehova je seveda kraljica potic ...

Fantastičnega okusa pa je tudi tale LCHF/KETO kokosova varianta praznične potičke, ki bo absolutno navdušila tvoje brbončice.

Kokosova potica brez mlečnin je hkrati tudi brez glutena in dodanega sladkorja, primerna za diabetike in vse, ki se prehranjujete po LCHF/KETO.

Celoten čas: 40
minut
Čas priprave: 40
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Stopljena kokosova maščoba
100
g
Stopljena kokosova maščoba
100
g
Ohlajeno kokosovo mleko (iz konzerve)
250
g
Ohlajeno kokosovo mleko (iz konzerve)
250
g
Jajca
4
Jajca
4
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Mandljeva razmaščena moka
100
g
Mandljeva razmaščena moka
100
g
Mandljeva, lešnikova ali makadamijeva razmaščena moka
100
g
Mandljeva, lešnikova ali makadamijeva razmaščena moka
100
g
Indijski trpotec
50
g
Indijski trpotec
50
g
Vinski kamen
1/2 vrečke
Vinski kamen
1/2 vrečke
Kakav v prahu
3
žličke
Kakav v prahu
3
žličke
Sol
1/2
žličke
Sol
1/2
žličke
Pomarančna lupina v prahu
1/2
žličke
Pomarančna lupina v prahu
1/2
žličke
Sestavine za kokosov nadev:
Groba kokosova moka (kosmiči)
250
g
Groba kokosova moka (kosmiči)
250
g
Eritritol v prahu z magnezijem
55
g
Eritritol v prahu z magnezijem
55
g
Ohlajeno kokosovo mleko (iz konzerve)
3
dl
Ohlajeno kokosovo mleko (iz konzerve)
3
dl
Jajca
3
Jajca
3
Pomarančna lupinica v prahu
1/2
žličke
Pomarančna lupinica v prahu
1/2
žličke
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Postopek priprave
Najprej:

Pripravimo testo: Vse sestavine za testo dobro premešamo - kokosovo mleko do uporabe hranimo v hladilniku in v receptu uporabimo samo zgornji, strjeni del mleka. Ko dobro zmešamo vse sestavine, postavimo testo v hladilnik, a ne predolgo, da ne postane pretrdo.

In nato kokosov nadev: Kokosovo moko zmešamo z eritritolom in pomarančno lupinico in nato vmešamo še trdni del kokosovega mleka iz dobro ohlajene konzerve. Na koncu primešamo še jajca.

Če uporabimo smetano, jo zavremo in prelijemo čez kokosovo moko, ki smo jo zmešali z eritritolom in pomarančno lupinico. Ohladimo in primešamo še jajca.

In nato še:

Testo razvaljamo na pol cm debelo. Za lažje valjanje testo razvaljamo med dvema papirjema za peko. Poskusimo narediti kvadratno testo, ki bo imelo širino pekača.

Na razvaljano testo enakomerno porazdelimo kokosovo kremo in previdno zvijemo potico. Potico prenesemo v model za kruh ter jo večkrat prebodemo.

Potico pokrijemo s papirjem za peko in jo v na 160°C ogreti pečici pečemo 30 minut. Nato papir odstranimo in pečemo na isti temperaturi še 10 minut.

Potico ohladimo v modelu, nato pa jo obrnemo na rezalno desko in posujemo z eritritolom v prahu.

Dobro vedeti

Količine sestavin zadostujejo za peko v 50 cm pekaču za kruh.

Če nimamo težav z laktozo, lahko za testo, namesto kokosovega mleka, uporabimo 250 g kremnega sirčka, v nadevu pa 3 dcl sladke smetane.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala