Low Carb
V manjši posodi najprej premešamo suhe sestavine (moka, sol, pecilni prašek). V drugi, večji posodi pa z ročnim mešalnikom zmešamo najprej maslo (sobne temperature) in eritritol, nato dodamo še kremni sir in jajca – eno po eno, dokler niso vsa lepo vmešana v maso. V večjo posodo postopoma dodajamo suhe sestavine in dobro premešamo.
Ko je masa dobro premešana, je del odvzamemo in prestavimo v drugo posodo. V tej posodi zraven primešamo še sestavine za temnejši del kolača in mešamo, dokler tudi ta del mase ni enotne strukture.
V nameščen pekač najprej enakomerno razporedimo svetlo maso, nadnjo pa položimo še temnejšo in po želji vse skupaj čisto narahlo premešamo z lopatko – pazimo, da ne dosežemo dna, in da ne premešamo preveč, saj želimo ohraniti razliko v barvi plasti. 🙂
Kolač pečemo cca. 40 minut na 170°C.
Namesto mandljeve lahko v receptu uporabimo tudi LEŠNIKOVO razmaščeno moko.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!