Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
LCHF marmorni kolač
lchf marmorni kolač

LCHF marmorni kolač

LCHF marmorni kolač, ki navduši tudi zahtevne gurmane.

Slastni LCHF MARMORNI KOLAČ – kolač je IZVRSTEN, še boljši kot tisti, narejen iz “normalnih” sestavin! <3

Celoten čas: 1
ura
Čas priprave: 20
minut
Število obokov: 10

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja

Hranilne vrednosti

Energijska vrednost
137
kcal
Ogljikovi hidrati
1
g
Sladkor
1
g
Vlaknine
3
g
Beljakovine
10
g
Maščobe
10
g
Sestavine za osnovo
Razmaščena mandljeva moka
100
g
Razmaščena mandljeva moka
100
g
Himalajska sol
1/2
ČŽ
Himalajska sol
1/2
ČŽ
Pecilni prašek
1
ČŽ
Pecilni prašek
1
ČŽ
Maslo
50
g
Maslo
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Kremni sir
100
g
Kremni sir
100
g
Mleko po izbiri (kravje ali rastlinsko)
100
ml
Mleko po izbiri (kravje ali rastlinsko)
100
ml
Jajce
4
Jajce
4
Sestavine za temno plast
Kakav v prahu
po okusu
Kakav v prahu
po okusu
Burbonska vanilija v prahu
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
ščepec
Eritritol v prahu z magnezijem
po želji/okusu
Eritritol v prahu z magnezijem
po želji/okusu
Rum
po želji
Rum
po želji
Postopek priprave
Najprej

V manjši posodi najprej premešamo suhe sestavine (moka, sol, pecilni prašek). V drugi, večji posodi pa z ročnim mešalnikom zmešamo najprej maslo (sobne temperature) in eritritol, nato dodamo še kremni sir in jajca – eno po eno, dokler niso vsa lepo vmešana v maso. V večjo posodo postopoma dodajamo suhe sestavine in dobro premešamo.

Ko je masa dobro premešana, je del odvzamemo in prestavimo v drugo posodo. V tej posodi zraven primešamo še sestavine za temnejši del kolača in mešamo, dokler tudi ta del mase ni enotne strukture.

In nato še

V nameščen pekač najprej enakomerno razporedimo svetlo maso, nadnjo pa položimo še temnejšo in po želji vse skupaj čisto narahlo premešamo z lopatko – pazimo, da ne dosežemo dna, in da ne premešamo preveč, saj želimo ohraniti razliko v barvi plasti. 🙂

Kolač pečemo cca. 40 minut na 170°C.

Dobro vedeti

Namesto mandljeve lahko v receptu uporabimo tudi LEŠNIKOVO razmaščeno moko.

Osnovna sestavina je razmaščena MANDLJEVA MOKA Pajs brez obresti, ki ima, v primerjavi z ostalimi na tržišču, NAJNIŽJO VSEBNOST OH-jev na 100 g.
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti