BURBONSKA VANILIJA v prahu

BURBONSKA VANILIJA v prahu

16,90

– Prah burbonske vanilije je bolj aromatični od esence ali mletih stokov,
– Mleto vanilijo oz. burbonsko vanilijo v prahu največkrat uporabljamo pri pripravi sladoleda in v čokoladi,
– Lahko jo uporabimo tudi pri pripravi piščančjega mesa in jastoga ali drugih morskih sadežev.
– Za izrazit vanilijev okus zadošča že noževa konica burbonske vanilije v prahu!

000

Naša burbonska vanilija je 100% prava burbonska vanilija. Meso burbonske vanilije je skrbno postrgano iz sredice stroka in posušeno.

NASVET: v receptih uporabite samo noževo konico naše burbonske vanilije v prahu, saj ima zelo izrazit okus.

Vanilijevi stroki rastejo na tropski orhideji ovijalki, ki je doma v Mehiki, sedaj pa jo najdemo tudi na Madagaskarju, Tahitiju, Gvineji… Še rumene in nezrele stroke vanilije potrgajo in obdelajo z vročo vodo ali paro, da pride do fermentacije. Potem jih posušijo na soncu in spravijo v nepredušno inox posodo, ta postopek ponavljajo približno en mesec, da se vanili sprosti in da stroki dobijo značilno temno barvo.

PRIPOROČILO: Za peko sladic je bolj primerna v prah zmleta vanilija, ker se njena aroma pri segrevanju na razgubi.

 

Dodatne informacije

Teža 10 g
Poreklo:

Madagaskar.