/
/
LCHF NI samo mandljeva moka!

LCHF NI samo mandljeva moka!

mandljeva moka blog

Vsi jo obožujemo, je največkrat uporabljena moka v LCHF/KETO receptih, uporabljamo jo lahko za slano in sladko, njen nežen okus po mandljih pa prevzame vse, ki jo poskusijo, a vendar:

LCHF NI samo mandljeva razmaščena moka!

Kljub vsem pozitivnim lastnostim mandljeve moke in relativno nevtralnega okusa, se nam le-ta lahko (kot vsa ostala živila na tem planetu) zameri,  sploh kadar jo uporabljamo “na silo” – ko bi si v resnici želeli kakšnega drugega okusa npr. ko že 10-ič pečemo iste piškote ali pečemo testo za pizzo …

V takih trenutkih nam na pomoč lahko priskočijo druge razmaščene moke, da nam malo popestrijo okus!

Nekatere razmaščene moke se namreč v receptih uporabljajo na enak način in v enakih količinah kot bi se mandljeva razmaščena moka, zato jo lahko z njimi v vseh receptih 100% zamenjamo, zraven pa tudi prihranimo kakšen € ali dva, saj je zaradi specifičnih zahtev in pogojev produkcije mandljeva ena dražjih razmaščenih mok.

S katerimi mokami lahko torej zamenjam mandljevo razmaščeno moko? In v katerih receptih?

Pri SLADKIH receptih lahko mandljevo moko 100% zamenjamo z LEŠNIKOVO, razmaščeno moko.

Pri SLANIH receptih lahko mandljevo moko 100% zamenjamo z BUČNO, SEZAMOVO ali KONOPLJINO razmaščeno moko.

Ker sta struktura in obnašanje pri vseh naštetih mokah povsem enaki, se lahko tudi malo poigravamo z različnimi okusi:

Ko delamo piškote lahko npr. namesto 100 g mandljeve moke uporabimo 70 g lešnikove in 30 g makadamijeve moke, ali pa si pizzo namesto oz mandljeve spečemo iz kombinacije sezamove in konopljine razmaščene moke.  Poglejmo primer recepta:

Dodatni nasveti:

Sezamovo razmaščeno moko je v receptih fino mešati z drugimi mokami – bučno ali konopljino, saj lahko rahlo pogreni okus jedi. Odlična je tudi v kombinaciji s KOKOSOVO razmaščeno moko.

Konopljino razmaščeno moko lahko uporabljaš tudi na enak način kot proteine in si jo mešaš v smoothije ali kaj podobnega.

Bučna moka je naravno slana in je odlična v jedeh, kot so npr. njoki.

Mandljeve razmaščene moke NE moremo zamenjati za mlete mandlje, tudi če so ti fino mleti.

Mandljeve razmaščene moke ne moremo zamenjati za kakšne druge mlete oreščke.

V receptih iz razmaščenih mok potrebujemo vezivo – men najboljšimi so KONJAK MOKA, MOKA iz INDIJSKEGA TRPOTCA in ZLATA lanena moka.

Vse moke lahko ekvivalentno zamenjamo z enakimi mokami v BIO KVALITETI.

Obilico veselja ob brezobrestni peki vam želimo!

Prijavite se na naše e-novice.
Ob prijavi, vam bomo na email poslali unikatno kodo za 10% popust, ki jo lahko izkoristite ob naslednjem nakupu.

Preberite še

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.

Izdelek je dodan v košarico.