Hey, gost!

LCHF, KETO & PALEO zanimivosti

- Blog -

LCHF NI samo mandljeva moka!

Vsi jo obožujemo, je največkrat uporabljena moka v LCHF/KETO receptih, uporabljamo jo lahko za slano in sladko, njen nežen okus po mandljih pa prevzame vse, ki jo poskusijo, a vendar:

LCHF NI samo mandljeva razmaščena moka!

Kljub vsem pozitivnim lastnostim mandljeve moke in relativno nevtralnega okusa, se nam le-ta lahko (kot vsa ostala živila na tem planetu) zameri,  sploh kadar jo uporabljamo “na silo” – ko bi si v resnici želeli kakšnega drugega okusa npr. ko že 10-ič pečemo iste piškote ali pečemo testo za pizzo …

V takih trenutkih nam na pomoč lahko priskočijo druge razmaščene moke, da nam malo popestrijo okus!

Nekatere razmaščene moke se namreč v receptih uporabljajo na enak način in v enakih količinah kot bi se mandljeva razmaščena moka, zato jo lahko z njimi v vseh receptih 100% zamenjamo, zraven pa tudi prihranimo kakšen € ali dva, saj je zaradi specifičnih zahtev in pogojev produkcije mandljeva ena dražjih razmaščenih mok.

S katerimi mokami lahko torej zamenjam mandljevo razmaščeno moko? In v katerih receptih?

Pri SLADKIH receptih lahko mandljevo moko 100% zamenjamo z LEŠNIKOVO, razmaščeno moko.

Pri SLANIH receptih lahko mandljevo moko 100% zamenjamo z BUČNO, SEZAMOVO ali KONOPLJINO razmaščeno moko.

Ker sta struktura in obnašanje pri vseh naštetih mokah povsem enaki, se lahko tudi malo poigravamo z različnimi okusi:

Ko delamo piškote lahko npr. namesto 100 g mandljeve moke uporabimo 70 g lešnikove in 30 g makadamijeve moke, ali pa si pizzo namesto oz mandljeve spečemo iz kombinacije sezamove in konopljine razmaščene moke.  Poglejmo primer recepta:

Dodatni nasveti:

Sezamovo razmaščeno moko je v receptih fino mešati z drugimi mokami – bučno ali konopljino, saj lahko rahlo pogreni okus jedi. Odlična je tudi v kombinaciji s KOKOSOVO razmaščeno moko.

Konopljino razmaščeno moko lahko uporabljaš tudi na enak način kot proteine in si jo mešaš v smoothije ali kaj podobnega.

Bučna moka je naravno slana in je odlična v jedeh, kot so npr. njoki.

Mandljeve razmaščene moke NE moremo zamenjati za mlete mandlje, tudi če so ti fino mleti.

Mandljeve razmaščene moke ne moremo zamenjati za kakšne druge mlete oreščke.

V receptih iz razmaščenih mok potrebujemo vezivo – men najboljšimi so KONJAK MOKA, MOKA iz INDIJSKEGA TRPOTCA in ZLATA lanena moka.

Vse moke lahko ekvivalentno zamenjamo z enakimi mokami v BIO KVALITETI.

Obilico veselja ob brezobrestni peki vam želimo!

Deli s prijatelji!

Pajs priporoča
Recept meseca
Zanimivosti
pet nasvetov za keto dieto blog
KETO DIETA - pet enostavnih nasvetov
Se šele spoznavaš s KETO dieto? Ali je KETO način prehranjevanja že dolgo tvoj ...
flavor drops blog
FLAVOR DROPS – kje, kako in zakaj jih uporabljati
Flavor drops – brezkalorične kapljice z okusom – so v tem trenutku zagotovo eden ...
koktejli brez sladkorja blog
OSVEŽILNI POLETNI KOKTEJLI BREZ SLADKORJA
Morje, sonce, sol, vročina, nove kopalke in … kozarček brezobrestne osvežitve! Ne glede na ...
pajs brez obresti blog
Zelena bananina moka in odporni škrob na LCHF/KETO?
Odporni škrob je trenutno ena najbolj vročih tem strokovne zdravstvene stroke, njegov potencial pa ...
pajs brez obresti blog
ODPORNI ŠKROB – kaj je to?
Odporni oz. rezistenčni škrob je posebne vrste škrob, ki mu v zadnjem času tudi ...
pajs brez obresti blog
Odporni škrob: SUPERHRANA ZA ČREVESJE
Pogosto slišimo o pomembnosti probiotikov, in prav je tako – so namreč ključnega pomena ...
keto pizza blog
Razlika med VLAKNINSKO in KETO mešanico za pizzo
VLAKNINSKI pizza mix ali KETO PIZZA? Kateri izdelek naj izberem? Odkar smo na spletne ...
pajs brez obresti blog
KETO DIETA: Kaj je KETO gripa, zakaj nastane in kako se ji izognemo
Še nikoli nisem slišal/a za KETO gripo – kaj je to? Z izrazom “KETO ...
Še vedno grizeš?

Začni pajsati!

Še vedno grizeš?
Začni pajsati!

Piškotki in zasebnost

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.

Košarica