Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

KOKOSOVA MOKA razmaščena

KOKOSOVA MOKA razmaščena

KOKOSOVA MOKA razmaščena

8,99

– Brez glutena,
– 100% naravna moka,
– vsebuje do 2x več vlaknin kot pšenična in 5x več kot riževa moka,
– Odlična alternativa pšenični moki,
– Izvrstna za peko brez ogljikovih hidratov,
– Velika vsebnost beljakovin,
– Velika vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov,
– Nizek glikemični indeks,
– Malo ogljikovih hidratov,
– Primerna tudi za sladkorne bolnike/diabetike.

PAKIRANJE: 500 g

000

Všeč ti bo tudi

 • 8,99
  Quickview

  LANENA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  8,99
  Quickview

  LANENA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  - Manj kot 2 g sladkorja na 100 g, - Brez glutena, - 100% naravna moka, - Odlična alternativa pšenični moki, - Izvrstna za peko brez ogljikovih hidratov, - Velika vsebnost beljakovin, - Velika vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov, - Nizek glikemični indeks, - Malo ogljikovih hidratov, - Primerna tudi za sladkorne bolnike/diabetike.
  8,99
 • Že od: 4,99
  Quickview

  OREHOVA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  Že od: 4,99
  Quickview

  OREHOVA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  - Brez glutena, - 100% naravna moka, - Odlična alternativa pšenični moki, - Izvrstna za peko brez ogljikovih hidratov, - Velika vsebnost beljakovin, - Velika vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov, - Nizek glikemični indeks, - Malo ogljikovih hidratov, - Primerna tudi za sladkorne bolnike/diabetike. PAKIRANJE: 250g/500g >>Privošči si jo skupaj z LEŠNIKOVO razmaščeno moko in PRIHRANI 40% >> več info v opisu!
  Že od: 4,99
 • 9,99
  Quickview

  LEŠNIKOVA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  9,99
  Quickview

  LEŠNIKOVA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  - Brez glutena, - 100% naravna moka, - Odlična alternativa pšenični moki, - Izvrstna za peko brez ogljikovih hidratov, - Velika vsebnost beljakovin, - Velika vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov, - Nizek glikemični indeks, - Malo ogljikovih hidratov, - Primerna tudi za sladkorne bolnike/diabetike. PAKIRANJE: 500g >>Privošči si jo skupaj z OREHOVO razmaščeno moko in PRIHRANI 40% >> več info v opisu!
  9,99
 • Že od: 3,99
  Quickview

  ZLATA LANENA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  Že od: 3,99
  Quickview

  ZLATA LANENA MOKA razmaščena

  , , , , , , ,
  - Ogromno zdravih vlaknin, - Odlično vezivo in blagega prijetnega okusa, - Brez glutena, - 100% naravna moka, - Odlična alternativa pšenični moki, - Izvrstna za peko brez ogljikovih hidratov, - Velika vsebnost beljakovin, - Velika vsebnost vitaminov, mineralov in antioksidantov, - Nizek glikemični indeks, - Primerna tudi za sladkorne bolnike/diabetike. PAKIRANJE: 250g/500g
  Že od: 3,99

Pri procesu pridobivanja kokosove razmaščene moke, sprva kokosovo meso ločijo od lupine. S hladnim stiskanjem mesa, nato iz njega izločijo odvečno olje. Na koncu pa pridobljeno maso predelajo in fino zmeljejo v moko.  Pri tem pa ostanejo vse pomembne hranilne vrednosti ohranjene.

Kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki se želijo zdravo prehranjevati ali  ne smejo, oziroma ne želijo uživati glutena, pšenične ali drugih žitnih mok.

Ta moka ne vsebuje glutena in ostalih alergenov in jo lahko uporabljajo osebe, ki jim običajna moka povzroča težave.

Ker vsebuje izredno malo ogljikovih hidratov je primerna tudi za vse, ki se prehranjujejo po LCHF, KETO ali PALEO načinu prehranjevanja.

Še posebej primerna, za tiste, ki trpijo za celiakijo, prebavnimi motnjami ali ne trpijo glutena. Bogata z vlakninami pospešuje presnovo, hkrati pa pripomore k hitrejšemu občutku sitosti.

Ta tip moke je univerzalen. Lahko se uporablja v slaščičarstvu, peki, domači uporabi (zajtrk, v kombinaciji s kosmiči, za smoothie, peki peciva, piškotov, celo pri testu za pico.)

Najboljše se obnese pri pripravi sladkih pecih in sladkih pekovskih izdelkov!

Je odlična alternativa pšenični moki. Zaradi njene močne vpojnosti je zelo priročna za peko. Testo iz kokosove moke je v nasprotju z ostalimi mokami zelo puhasto in lahko.  Ker razmaščena moka veže na sebe veliko več vode v primerjavi z ostalimi mokami, je količinsko potrebujemo manj, kot klasične pšenične moke.

OPOMBE: če boš v svojih kreacijah zamenjal/a kokosovo moko z navadno, je priporočljivo da uporabiš vsaj 40% manj kokosove moke ali pa povečaš količino tekočine. Prav tako je priporočljivo dodati več jajc pri peki s kokosovo moko. (Na 30g razmaščene kokosove moka, dodaj vsaj 1 jajce)

Za razliko od nastrganega kokosa ima kokosova razmaščena moka bistveno manj maščob in kalorij.
Energijska vrednost KOKOSOVE razmaščene moke (na 100g): kcal 384 / 1606 KJ
 Maščobe:  11, 7g
od tega nasičene: 11,6 g
Ogljikovi hidrati: 60 g
od tega vlaknine: 43,3 g
Beljakovine: 18,4 g
Sol: 0,12  g

 

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Teža

1+1 GRATIS 500, 250, 500

Poreklo:

Sri Lanka.

Sestavine:

100% razmaščena in fino mleta kokosova moka.