za diabetike
LCHF krofi po tem receptu ti bodo zagotovo uspeli. Recept ni preveč zapleten, končni rezultat pa naravnost slasten, čeprav so krofi brez mlečnin, glutena in dodanega sladkorja.
Če si na strogem KETO jih lahko napolniš tudi z jagodno marmelado brez dodanega sladkorja, za klasično varianto pa seveda priporočamo našo marelično marmelado, ki prav tako ne vsebuje dodanih sladkorjev.
V loncu na nižjem ognju segrevamo vodo, kokosovo maščobo in eritritol v prahu, dokler ne začne rahlo vreti.
Ko zavre, dodamo sol, kokosovo, sezamovo in konjak moko ter indijski trpotec. Zmanjšamo ogenj in mešamo s silikonsko lopatico, dokler se masa ne poveže v kepo in se odlepi od robov - to traja nekje do 2, 3 minute.
Zmes prestavimo v posodo, kjer jo pustimo počivati 5-10 minut oz. dokler se ne ohladi na sobno temperaturo. Po 5. minutah hlajenja obrnemo zmes okoli, da se ohladi tudi spodnja stran.
Dodamo jajci in vaniljo ter s pomočjo ročnega mešalnika mešamo 2 minuti na srednji hitrosti. Dodamo še pecilni prašek in premešamo.
Zmes pustimo stati 15 minut na pultu, medtem pa segrejemo pečico na 215°C.
Maso predevamo v vrečko za dekoriranje in odmerimo 9 kupčkov na pekač, obložen s papirjem za peko. Lahko si pomagamo tudi z žlico, namesto z vrečko.
Odmerjene kupčke s pomočjo rahlo navlaženih rok oblikujemo v okrogle krofe. Krofi med peko malo narastejo, ampak večinoma obdržijo svojo prvotno obliko, zato jih pred peko lepo oblikujemo.
Postavimo v segreto pečico in pečemo 15 minut. Nato znižamo temperaturo na 175°C in pečemo še 15 minut.
Ohlajene napolnimo z marelično marmelado in posujemo z eritritolom v prahu.
Krofe lahko tudi ocvremo: V tem primeru oblikujemo krofe z rahlo navlaženimi rokami. V kolikor se masa ne oblikuje lepo, dodamo še eno čajno žličko indijskega trpotca in jo pustimo stati 5 minut, nato pa oblikovane krofe ocvremo v vroči kokosovi maščobi, par minut na vsaki strani oz. dokler niso pečeni.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.