Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
LCHF krofi brez mlečnin
lchf krofi brez mlečnin

LCHF krofi brez mlečnin

Končno nam je uspelo!

LCHF krofi po tem receptu ti bodo zagotovo uspeli. Recept ni preveč zapleten, končni rezultat pa naravnost slasten, čeprav so krofi brez mlečnin, glutena in dodanega sladkorja.

Če si na strogem KETO jih lahko napolniš tudi z jagodno marmelado brez dodanega sladkorja, za klasično varianto pa seveda priporočamo našo marelično marmelado, ki prav tako ne vsebuje dodanih sladkorjev.

LCHF krofi se lahko spečejo v pečici ali ocvrejo - teknili bodo v vsakem primeru.
Celoten čas: 90
minut
Čas priprave: 60
minut
Število obokov: 9

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Voda
240
g
Voda
240
g
Kokosova maščoba
57
g
Kokosova maščoba
57
g
Eritritol v prahu z magnezijem
25
g
Eritritol v prahu z magnezijem
25
g
Kokosova razmaščena moka
30
g
Kokosova razmaščena moka
30
g
Sezamova razmaščena moka
65
g
Sezamova razmaščena moka
65
g
Indijski trpotec
2
ČŽ
Indijski trpotec
2
ČŽ
Konjak moka
1
ČŽ
Konjak moka
1
ČŽ
Jajca (M velikost)
2
Jajca (M velikost)
2
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
1
ČŽ
Burbonska vanilija v prahu
1
ČŽ
Pecilni prašek
1/2
ČŽ
Pecilni prašek
1/2
ČŽ
Dodatno:
Marelična marmelada brez dodanega sladkorja
za nadev
Marelična marmelada brez dodanega sladkorja
za nadev
Eritritol v prahu z magnezijem
za posip
Eritritol v prahu z magnezijem
za posip
Postopek priprave
Najprej:

V loncu na nižjem ognju segrevamo vodo, kokosovo maščobo in eritritol v prahu, dokler ne začne rahlo vreti.
Ko zavre, dodamo sol, kokosovo, sezamovo in konjak moko ter indijski trpotec. Zmanjšamo ogenj in mešamo s silikonsko lopatico, dokler se masa ne poveže v kepo in se odlepi od robov - to traja nekje do 2, 3 minute.

Zmes prestavimo v posodo, kjer jo pustimo počivati 5-10 minut oz. dokler se ne ohladi na sobno temperaturo. Po 5. minutah hlajenja obrnemo zmes okoli, da se ohladi tudi spodnja stran.

Dodamo jajci in vaniljo ter s pomočjo ročnega mešalnika mešamo 2 minuti na srednji hitrosti. Dodamo še pecilni prašek in premešamo.

Zmes pustimo stati 15 minut na pultu, medtem pa segrejemo pečico na 215°C.

In nato:

Maso predevamo v vrečko za dekoriranje in odmerimo 9 kupčkov na pekač, obložen s papirjem za peko. Lahko si pomagamo tudi z žlico, namesto z vrečko.

Odmerjene kupčke s pomočjo rahlo navlaženih rok oblikujemo v okrogle krofe. Krofi med peko malo narastejo, ampak večinoma obdržijo svojo prvotno obliko, zato jih pred peko lepo oblikujemo.

Postavimo v segreto pečico in pečemo 15 minut. Nato znižamo temperaturo na 175°C in pečemo še 15 minut.

Krofe po peki pustimo še 5 minut na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetko za hlajenje.

Ohlajene napolnimo z marelično marmelado in posujemo z eritritolom v prahu.

Dobro vedeti

Krofe lahko tudi ocvremo: V tem primeru oblikujemo krofe z rahlo navlaženimi rokami. V kolikor se masa ne oblikuje lepo, dodamo še eno čajno žličko indijskega trpotca in jo pustimo stati 5 minut, nato pa oblikovane krofe ocvremo v vroči kokosovi maščobi, par minut na vsaki strani oz. dokler niso pečeni.

Ne pozabi na marelično marmelado brez dodanega sladkorja!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
namaz marelica
4,29 
Najnižja cena v 30 dneh: 4,79 €

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

</