za diabetike
Kokosovi LCHF browniji, ki jih lahko ješ kar na žlico, so sanje vsakega izmed nas ... A ne? In zdaj so postale resnične!
Ta sila enostaven recept ti omogoča, da si brownije spečeš kar v ponvi in si še tople postrežeš kar z žlico. Recept je primeren za diabetike, brez glutena, brez mlečnin in brez dodanih sladkorjev.
Količine zadostujejo za dve manjši ponvi oz. dva brownija - če jih želiš več/manj, količine ustrezno prilagodi.
V večji posodi zmiksamo vse mokre sestavine (jajca, kokosovo olje in kokosovo mleko - iz konzerve uporabimo samo strjen del) do enakomerno gladke konsistence. Nato dodamo suhe sestavine (kokosovo moko, nastrgan kokos, pecilni prašek, vanilijo in eritritol) in vse skupaj dobro premešamo.
Dobimo krhko mešanico, ki jo vlijemo v namaščen pekač (ali obložen s papirjem za peko). Na rahlo primešamo maline oz. jih po vrhu potresemo v pripravljen pekač z maso.
Pečemo na 170°C dokler ni brownie zlatorjavo zapečen po vrhu, ohladimo in postrežemo.
Količine sestavin zadostujejo za dva manjša pekača na fotografiji recepta. Za druge velikosti pekača, količine sestavin ustrezno prilagodite.
V primeru nekoliko presuhe teksture mase, lahko dodamo še kako žlico kokosovega mleka ali kokosovega olja. Maline lahko zamenjamo s katerim drugim sadjem ali pa sadja sploh ne dodamo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.