/
/
Zlata lanena razmaščena moka

Zlata lanena razmaščena moka

7,99 

Količina: 500 g
ZLATA LANENA razmaščena moka
ZLATA LANENA razmaščena moka
/
/
Zlata lanena razmaščena moka

Zlata lanena razmaščena moka

7,99 

Na zalogi

  • 100% NARAVNA moka
  • Nadomestek glutena in jajc
  • LCHF, KETO, PALEO
  • VEGANSKA
  • BREZ GLUTENA
  • Primerna za diabetike
Količina: 500 g

Zlata lanena razmaščena moka

  • 100% NARAVNA moka
  • Nadomestek glutena in jajc
  • LCHF, KETO, PALEO
  • VEGANSKA
  • BREZ GLUTENA
  • Primerna za diabetike

V primerjavi z lanenimi semeni je uporaba razmaščene zlate lanene moke precej bolj varčna. Za isti namen se je porabi manj. Ta moka je izdelana iz zlatih lanenih semen, ki so vrsta lanenih semen z značilno zlato barvo.

Izjemno priljubljena je v LCHF, KETO in PALEO receptih in je odlična alternativa navadni moki pri bolnikih s celiakijo in drugimi prehranskimi omejitvami. Namreč ne vsebuje alergenov, naše telo pa jo zlahka prebavi.

Če zlato laneno moko zmešamo z vodo bomo dobili zmes – vezivo, ki lahko v receptih popolnoma nadomesti funkcijo jajc in glutena.

Čistilno deluje na stene debelega črevesja in ima pozitiven vpliv na izgorevanje maščob. Nase veže strupe in druge neželene snovi, ki jih tako pomaga izločiti iz telesa.

Zlata lanena semena so bogat vir vlaknin, beljakovin, zdravih maščob, vitaminov in mineralov. Moka ohranja te hranilne vrednosti, kar jo naredi za prehransko bogat izdelek.

Zaradi nizkega glikemičnega indeksa je njena uporaba brezmejna. Odlično se obnese v prehrani sladkornih bolnikov, priporoča pa se tudi vsem, ki bi radi izgubili kakšen kilogram ali omejili prenajedanje. Moka namreč poveča občutek sitosti in ga ohrani za dlje časa.

Preverjene recepte iz naše zlate lanene razmaščene moke najdeš TUKAJ. Če jo uporabljaš v receptih, ki niso objavljeni na naši spletni strani, pa je samo uporabi malo manj kot je zapisano v navodilih!

Hranilne vrednosti na 100 g živila
Energijska vrednost
1124 kJ / 270 kcal
Maščobe
8.8 g
Od teh nasičene
0.9 g
Ogljikovi hidrati
4.4 g
Od teh sladkorji
3.3 g
Prehranske vlaknine