Najprej:
Najprej v veliki skledi zmešamo suhe sestavine (vse moke, sončnična in bučna semena, indijski trpotec, sol in pecilni prašek). V drugi posodi z vilicami stepemo mokre sestavine (jajca in jogurt), ki jih nato dodamo suhim.
LCHF jogurtove štručke enostavno moraš poskusiti. Dodatek jogurta jim da posebno svežino, ki je ne moreš kupiti nikjer.
Poleg jogurta pa za njihov domač in hkrati gurmanski okus poskrbi prvovrstna kombinacija naših mok, ki se skupaj povežejo v res edinstveno nizkohidratno izkušnjo. Uporabili smo bučno, kokosovo in zlato laneno razmaščeno moko.
Če iščeš zdravo alternativo kruhu, so LCHF jogurtove štručke po tem receptu res odlična izbira.
Najprej v veliki skledi zmešamo suhe sestavine (vse moke, sončnična in bučna semena, indijski trpotec, sol in pecilni prašek). V drugi posodi z vilicami stepemo mokre sestavine (jajca in jogurt), ki jih nato dodamo suhim.
Vse skupaj zmešamo v homogeno testo in pustimo počivati približno 10 minut. Pečico segrejemo na 175°C (ventilacija).
Testo razdelimo na sedem enakih kosov in iz njih oblikujemo štručke, ki jih razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo v ogreti pečici približno 30 minut, da postanejo hrustljavo rjave.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.