Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Low Carb pistacijina pita brez mlečnin
Low Carb pistacijina pita brez mlečnin

Low Carb pistacijina pita brez mlečnin

Si že kdaj srečal/a pistacije v piti?

Pistacijina pita: Zdaj imaš priložnost, da jo poskusiš v FIT low carb verziji, ki je brez dodanega sladkorja in brez mlečnin.

Peče se samo 5 minut, vse ostalo pa opravi hladilnik. Glavna zvezda recepta in razlog, zakaj je krema tako slastnega okusa, je naš 100% naravni namaz, ki vsebuje samo eno sestavino - pistacije!

Poskusi recept in s pistacijino pito preseneti svojo boljšo polovico, družino ali pa kar sebe. In ne pozabi sporočiti, kako ti bo pistacijina pita všeč!

Celoten čas: 5
ur
Čas priprave: 25
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
vegansko
PALEO
Low Carb
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Zlata lanena razmaščena moka
180
g
Zlata lanena razmaščena moka
180
g
Kokosova razmaščena moka
1
Kokosova razmaščena moka
1
Cimet v prahu
1
žlička
Cimet v prahu
1
žlička
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Rastlinski napitek ali mleko
1
Rastlinski napitek ali mleko
1
Kokosova maščoba (nestopljena)
3
Kokosova maščoba (nestopljena)
3
Premium pistacijev namaz
1
Premium pistacijev namaz
1
Sestavine za kremo:
Polnomastno kokosovo mleko
350
ml
Polnomastno kokosovo mleko
350
ml
Eritritol v prahu z magnezijem
2
Eritritol v prahu z magnezijem
2
Premium pistacijev namaz
80
g
Premium pistacijev namaz
80
g
Agar agar
mg
Agar agar
mg
Postopek priprave
Pripravimo osnovo - testo:

Osnove se lotimo tako, da vse suhe sestavine zmešamo v posodi in jim dodamo še mleko ter stopljeno kokosovo olje s premium pistacijo. Vse skupaj dobro premešamo in maso enakomerno razporedimo na dno posode za pito - če se zdi presuha, ji pred tem dodamo še malo mleka.

Pečemo 5 minut na 200°C in ohladimo.

Nato kremo:

Segrejemo kokosovo mleko - pazimo, da ne zavre. Dodamo eritritol, premešamo, da se stopi in odstavimo z ognja. Dodamo še premium pistacijo in dobro premešamo. Čisto na koncu dodamo agar agar po navodilih, ki so na vrečki.

Potem pa še:

Zmes vlijemo v ohlajeno osnovo za pito in postavimo v hladilnik za 4 ure. Pito premažemo z dobro žlico premium pistacije, ki smo jo segreli skupaj z žličko kokosovega olja, in postavimo nazaj v hladilnik za 15 minut.

Dekoriramo po želji in postrežemo.

Ne pozabi na glavno sestavino - 100% kremaste pistacije!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu