Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Low Carb pistacijina pita brez mlečnin

Low Carb pistacijina pita brez mlečnin

Low Carb pistacijina pita brez mlečnin
Obrok: Sladica
Celoten čas: 5
ur
Število obokov: 1

Si že kdaj srečal/a pistacije v piti?

Pistacijina pita: Zdaj imaš priložnost, da jo poskusiš v FIT low carb verziji, ki je brez dodanega sladkorja in brez mlečnin.

Peče se samo 5 minut, vse ostalo pa opravi hladilnik. Glavna zvezda recepta in razlog, zakaj je krema tako slastnega okusa, je naš 100% naravni namaz, ki vsebuje samo eno sestavino - pistacije!

Poskusi recept in s pistacijino pito preseneti svojo boljšo polovico, družino ali pa kar sebe. In ne pozabi sporočiti, kako ti bo pistacijina pita všeč!

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
vegansko
PALEO
Low Carb
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Zlata lanena razmaščena moka
180
g
Zlata lanena razmaščena moka
180
g
Kokosova razmaščena moka
1
Kokosova razmaščena moka
1
Cimet v prahu
1
žlička
Cimet v prahu
1
žlička
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Rastlinski napitek ali mleko
1
Rastlinski napitek ali mleko
1
Kokosova maščoba (nestopljena)
3
Kokosova maščoba (nestopljena)
3
Premium pistacijev namaz
1
Premium pistacijev namaz
1
Sestavine za kremo:
Polnomastno kokosovo mleko
350
ml
Polnomastno kokosovo mleko
350
ml
Eritritol v prahu z magnezijem
2
Eritritol v prahu z magnezijem
2
Premium pistacijev namaz
80
g
Premium pistacijev namaz
80
g
Agar agar
mg
Agar agar
mg
Postopek priprave
Pripravimo osnovo - testo:

Osnove se lotimo tako, da vse suhe sestavine zmešamo v posodi in jim dodamo še mleko ter stopljeno kokosovo olje s premium pistacijo. Vse skupaj dobro premešamo in maso enakomerno razporedimo na dno posode za pito - če se zdi presuha, ji pred tem dodamo še malo mleka.

Pečemo 5 minut na 200°C in ohladimo.

Nato kremo:

Segrejemo kokosovo mleko - pazimo, da ne zavre. Dodamo eritritol, premešamo, da se stopi in odstavimo z ognja. Dodamo še premium pistacijo in dobro premešamo. Čisto na koncu dodamo agar agar po navodilih, ki so na vrečki.

Potem pa še:

Zmes vlijemo v ohlajeno osnovo za pito in postavimo v hladilnik za 4 ure. Pito premažemo z dobro žlico premium pistacije, ki smo jo segreli skupaj z žličko kokosovega olja, in postavimo nazaj v hladilnik za 15 minut.

Dekoriramo po želji in postrežemo.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Cinnamon Ana.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.