/
/
MANDLJEVA MOKA v praksi: nasveti, triki in načini uporabe

MANDLJEVA MOKA v praksi: nasveti, triki in načini uporabe

Mandljeva moka

Ste že preizkusili mandljevo moko in vam je bila všeč? Odlično! V tem nadaljevalnem blogu bomo šli korak dlje. Poglobili se bomo v praktične nasvete, delili trike za najboljše rezultate in pokazali, kako naša mandljeva razmaščena moka izstopa v primerjavi z običajnimi različicami.

Kaj lahko pričakujete od mandljeve moke pri peki?

Mandljeva moka ne vsebuje glutena, zato testo ne bo prožno kot pri navadni moki. Če to razumemo, lahko z nekaj prilagoditvami dosežemo vrhunske rezultate.

Nasveti za uspešno peko:

  • Dodajte vezivo: Jajca, chia, lanena semena ali psyllium bodo pomagali testu, da se poveže.
  • Manj je več: Mandljeva moka je bolj hranilna in kalorična. Običajno je dovolj že 50–60 % količine v primerjavi z belo moko.
  • Krajši čas peke: Zaradi večje vsebnosti maščob in beljakovin se jedi iz mandljeve moke hitreje zapečejo. Pazite, da ne zažgete!

Najboljši recepti za mandljevo moko

Ko enkrat razumete, kako se moka obnaša, se odprejo vrata ustvarjalnosti. Tu so jedi, kjer razmaščena mandljeva moka zares zasije:

1. LCHF kruh

V kombinaciji s psylliumom in semeni dobimo kompakten, vlažen kruh, ki ostane svež več dni.

2. KETO palačinke ali vaflji

Mandljeva moka da palačinkam poln, oreškast okus in mehko teksturo – brez moke, brez glutena, brez skrbi.

3. Proteinske kroglice

Zmešajte z oreščkovim maslom, kokosom, sladilom in po želji beljakovinami – odlična energijska bomba brez peke.

4. Sladice brez moke

Browniji, biskviti in piškoti iz mandljeve moke imajo bogatejši okus in so prijaznejši do presnove.

Razlika med običajno in razmaščeno mandljevo moko

Mnogi uporabniki opazijo razliko šele po nekaj poskusih. Razmaščena mandljeva moka, kot je naša, ima nekaj ključnih prednosti:

LastnostNavadna mandljeva mokaRazmaščena mandljeva moka Pajs
Vsebnost maščobVisoka (~50 %)Nižja (manj kalorij)
TeksturaVlažna, težjaSuha, fina, bolj vsestranska
Rok trajanjaKrajšiDaljši (manj oksidacije)
Primerna za kruh, pecivaZmernoOdlično

To pomeni, da razmaščena moka daje bolj suho in stabilno strukturo pecivu, kar je še posebej koristno pri KETO kruhih in biskvitih. Prav tako ima daljšo obstojnost, kar je idealno, če jo uporabljate občasno.

🛒 Kje kupiti preverjeno in kakovostno mandljevo razmaščeno moko?

Naša mandljeva razmaščena moka Pajs brez obresti je na voljo tukaj: 🔗 Mandljeva moka – Pajs brez obresti

  • 100 % naravna moka
  • Razmaščena – bolj obstojna in manj kalorična
  • Brez glutena, laktoze in dodanega sladkorja
  • Veganska
  • Primerna za KETO, LCHF, PALEO
  • Primerna za diabetike

Mandljeva moka je resna in zdrava alternativa beli moki – če vemo, kako jo uporabiti. Z razmaščeno različico, kot jo ponujamo pri Pajs brez obresti, dobite še več možnosti in boljše rezultate.

Naj vaš naslednji recept z mandljevo moko ne bo le bolj zdrav, ampak tudi bolj okusen!

🔍 Preberite še:

💬 Mandljeva moka v vaši kuhinji? Mi imamo ideje!

👉 Pridružite se Facebook skupini Pajsamo BREZobresti, kjer izmenjujemo trike in recepte za peko in kuhanje brez glutena, sladkorja in laktoze – tudi z mandljevo moko! Skupaj odkrivamo, kako preprosto je ustvarjati zdrave jedi z odličnim okusom. 💚

Prijavite se na naše e-novice!
Ob prijavi, vam bomo na email poslali unikatno kodo za 10% popust, ki jo lahko izkoristite ob naslednjem nakupu.

Preberite še

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

DEtox knjižica receptov
-70%
Izvirna cena je bila: 9,99 €.Trenutna cena je: 2,99 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 2,99 €

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.

Nič se ni našlo

Izdelek je dodan v košarico.