/
/
LCHF Sarma

LCHF Sarma

Odlična jed za zimske dni

Odlična jed, katera je verjetno najbolj popularna za prvega januarja, vendar je odlična v vsakem trenutku hladne zime. Sarma je najboljša, ko se pogreje drugič ali tretjič. Lahko se je tudi zamrzne.

 

Poglej kako smo pripravili LCHF Sarmo mi - klik -

 

Obrok: Kosilo, Malica
Število obokov: 6
Celoten čas: 3
ure
Sestavine
Olivno olje
2
Olivno olje
2
Čebula
1/2
Čebula
1/2
PajsoRiž
120
g
PajsoRiž
120
g
Mleta govedina
400
g
Mleta govedina
400
g
Jajca
1
Jajca
1
Kisana zeljna glava
1
Kisana zeljna glava
1
Prekajena rebra brez kosti
400
g
Prekajena rebra brez kosti
400
g
Sol in poper
1-2
ČŽ
Sol in poper
1-2
ČŽ
Paradižnikov koncentrat
1
Paradižnikov koncentrat
1
Rdeča paprika - suha
1
Rdeča paprika - suha
1
LCHF Sarma (1)
Postopek priprave
1. Riž in začimbe

Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo mast ali olje in sesekljano čebulo. Pražimo da čebula postekleni, lahko tudi rahlo posolimo. Dodamo sesekljan česen,  poper, sesekljan peteršilj in pajsoriž. Pražimo tako dolgo, da česen in začimbe zadišijo, približno 1 - 2 minuti. Postavimo na stran, da se mešanica ohladi.

2. Meso in zelje

V skledo damo meso, riževo mešanico, jajce, sol in poper. Dobro premešamo, da se vse sestavine lepo razporedijo po celotni masi.

Pripravimo si zeljne liste - vsak list posebej razgrnemo izrežemo trdi stržen in list razpolovimo (v kolikor želite večje sarme, lista ne razpolovite). Zeljne liste ločimo in dobro speremo pod tekočo vodo.  Dodamo žlico mesnega nadeva in zvijemo v sarmo. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. Če sarme ne držijo skupaj, jih lahko zapiramo z zobotrebcem. Naše LCHF Sarme so pripravljene na nalaganje.

3. Nalaganje posode

Preostanek zeljne glave lahko narežemo na manjše koščke, prav tako strežene, ki smo jih izrezali iz listov. Vse lahko porabimo.

Na dnu posode najprej naredimo posteljico iz narezanega zelja - lahko uporabimo tudi kislo zelje, ki ga dobimo že narezanega. Nalagamo sarme, vmes pa vstavljamo rezine prekajenih reber, nalagamo več plastno, dokler ne porabimo.

4. Kuhanje:

V manjši posodici zmešamo mlačno vodo, paradižnikov koncentrat in rdečo papriko, premešamo. Zalijemo naše sarme, toliko da so pokrite. Postavimo na ogenj da zavrejo. Sarme pokrijemo in prestavimo v pečico, kjer jih kuhamo na 190 stopinjah 2 - 2,5 uri. Poskusite zelje mora biti mehko.

LCHF Sarme so kot klasične, zamenjali smo klasični riž z našim nizko hidratnim.

Dobro vedeti:

Recepti za sarmo so različni, vsaka družina dela po svojem receptu. Vsak dela sarmo po okusu, ki mu odgovarja.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
Pajs brez obresti d.o.o. 2022 - 2024. Vse pravice pridržane.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.

Izdelek je dodan v košarico.