Najprej segrejemo 50 ml sladke smetane in vanjo namočimo bezgove cvetove. Odstavimo z ognja in jih v smetani pustimo vsaj dve uri, preden jih dobro ožamemo. Če nam posamezni cvetovi ostanejo v smetani, ni s tem čisto nič narobe - če nimamo bezgovih cvetov, lahko ta korak v celoti izpustimo.
Ko je bezgova smetana pripravljena, ji primešamo grški jogurt, eritritol v prahu, limonino lupinico, limonin sok ter bezgov sirup in vse skupaj dobro premešamo.
Na koncu stepemo še preostanek sladke smetane in jo primešamo zraven. Mešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
Maso prelijemo v posodo, kjer bomo hranili sladoled in jo čez noč postavimo v zamrzovalnik. Medtem ko je v zamrzovalniku ga večkrat premešamo, da se izognemo poledenelosti - približno trikrat bi moralo zadostovati.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut preden ga postrežemo.