Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
Odporni škrob: SUPERHRANA ZA ČREVESJE

Odporni škrob: SUPERHRANA ZA ČREVESJE

pajs brez obresti blog

Pogosto slišimo o pomembnosti probiotikov, in prav je tako – so namreč ključnega pomena za dobro delovanje prebave, močan imunski sistem in celo zdrav videz kože.

Probiotiki so žive bakterije, ki živijo v našem telesu. V telo jih vnašamo s hrano, prehranskimi dodatki in tudi zemljo. Po zadostni količini probiotikov hrepenimo vsi, saj njihovo pomanjkanje vodi v težave pri vseh vidikih zdravja.

Kot vsak živ organizem pa tudi probiotiki zahtevajo nego in podporo – in prav tu se v zgodbo zdravega črevesja vključijo PREBIOTIKI.

Nahrani DOBRE bakterije!

Prebiotiki so neprebavljive snovi, ki potujejo skozi naš prebavni trakt in pospešujejo rast koristnih bakterij v našem črevesju. Načeloma gre za kratko ali dolgoverižne ogljikove hidrate v obliki sladkorjev in vlaknin, ki predstavljajo primarni vir hrane dobrim bakterijam.

Med živila, bogata s prebiotiki vključujemo: surovo cikorijo, liste regrata, čebulo, česen, por in tudi banane. Res je, da nekatere od teh živil uživamo skoraj na dnevni bazi – ampak v kakšnih količinah? Da bi zadostili potrebam po prebiotikih bi morali omenjena živila uživati VSAK DAN v ENORMNIH količinah.

Na srečo obstaja veliko lažja in učinkovitejša rešitev …

Odporni škrob je rešitev!

Daleč najcenejši, najlažji in najučinkovitejši način, da zadostimo potrebam telesa po prebiotikih, je z rednim uživanjem ODPORNEGA ŠKROBA. Kot ostali prebiotiki, tudi ta preide prebavni trakt, dokler ne pride do črevesja, kjer stimulira rast dobrih bakterij.

Dodatno, odporni škrob povečuje fermentacijo in produkcijo kratkoverižnih maščobnih kislin (npr. butirat), ki so za nas izrednega pomena!

Te kisline namreč nižajo pH vrednost v našem črevesju, kar Ne ustreza slabim bakterijam in patogenom, zato škodljive bakterije v črevesju ne bodo nastajale! Obenem pa je, npr., prav butirat najbolj priljubljeno hranilo za celice črevesnih sten.

Ostale prednosti odpornega škroba vključujejo:

– Povečana absorpcija pomembnih mineralov, kot sta kalcij in magnezij
– Zmanjšana absorpcija strupenih in rakotvornih spojin
– Vpliv na pozitivne spremembe mikroflore, zlasti na povečanje bifidobakterij
– Povečana občutljivost na inzulin
– Znižana skupno raven glukoze v krvi
– Povečan občutek sitosti

Super! Kaj je najlažji način, da dobim odporni škrob?

Za nas najbolj ugoden vir odpornega škroba je zagotovo ZELENA BANANINA moka. Sicer odporni škrob najdemo tudi v nekaterih vsakdanjih živilih, kot je npr. krompir, vendar se samo z moko iz zelenih banan lahko izognemo prekomernemu uživanju ogljikovih hidratov, sladkorjev in drugih snovi, ne da bi za to trpel naš dnevni vnos odpornega škroba.

ZELENA BANANINA moka vsebuje do 68 g odpornega škroba na 100 g! Ta ne vpliva na raven sladkorja v krvi, saj ga telo ne prebavi – prebavijo ga dobre črevesne bakterije.

Začni počasi in opazuj pozitivne spremembe!

Z dodajanjem odpornega škroba v prehranski režim je najbolje začeti počasi in paziti na razstrupljanje. Na začetku poskusite dodati 1 žličko zelene bananine moke v jutranji smoothie ali pa v mešanico kefirja ali vode pred spanjem. Nekateri ljudje odporni škrob radi zaužijejo hkrati s probiotikom – jogurt, kefir itd.

Telo na dodajanje odpornega škroba navdno reagira z napihnjenostjo, spremebami v blatu in pogostejšimi plini. Ti simptomi so posledica preureditve v črevesni flori in so kratkotrajni. Da ne pride do pretiranih reakcij, odporni škrob v dieto uvajamo postopoma. Ljudje, ki odporni škrob v obliki ZELENE BANANINE MOKE vsakodnevno vključujejo v svojo prehrano, poročajo o izboljšanem spanju in pomnenju sanj, rednejši in urejeni prebavi, bolj uravnanem krvnem sladkorju in opaznejšem mišičnem tonusu.

Ti je všeč prebrano? KLIKNI TUKAJ, IZKORISTI 20% POPUST in izkusi vse koristi ODPORNEGA ŠKROBA >>

Delite s prijatelji!

Prijavite se na naše novice
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov!
Blog
Zadnje dodano
LOW CARB prehrana - prednosti nizkohidratne diete
Slastna potica na KETO-LCHF način
Konjak moka vs. moka iz indijskega trpotca - kakšna je razlika?
Recepti
Ustvarjaj z nami
zdrave palačinke
Zdrave palačinke iz zelene bananine moke
LCHF pijana nevesta nosilna (2)
60
minut
6
LCHF Pijana nevesta
Najbolj brano
LCHF, KETO & PALEO zanimivosti
pajs brez obresti blog
05. 01. 2021
KETO DIETA: Kaj je to? Zakaj začeti? Kako jesti?
Kaj je KETO DIETA oz. PREHRANA? Keto dieta je način prehranjevanja z zelo malo ogljikovih hidratov in z več maščobami. Pri KETO dieti torej...
pajs brez obresti blog
27. 07. 2020
LCHF (DIETA): OSNOVE - KAJ JESTI IN ČESA NE?
Za začetek par osnov, kaj imeti na jedilniku, če se prehranjujete na LCHF ali LOW CARB način. Ste že večkrat slišali za LCHF-dieto ali...
Umešana jajca in kvasni kosmiči
06. 07. 2020
KVASNI KOSMIČI - Kaj za vraga je to?
Kvasni kosmiči so pomembno dopolnilo v prehrani, saj prinašajo mnogo pozitivnih lastnosti za zdravje, uporabimo pa jih lahko praktično kjerkoli se nam zahoče njihovega...

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica

Dodaj še ...