Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
KETO DIETA – pet enostavnih nasvetov

KETO DIETA - pet enostavnih nasvetov

pet nasvetov za keto dieto blog

Se šele spoznavaš s KETO dieto? Ali je KETO način prehranjevanja že dolgo tvoj spremljevalec? V vsakem primeru je dobro upoštevati teh pet enostavnih nasvetov, s katerimi bo tvoja KETO dieta polna energije in dobrega počutja! Pa si jih poglejmo:

1. Spij dovolj tekočine

Pri prehrani z zmanjšanim vnosom ogljikovih hidratov tvoje telo izloča več tekočine, kot bi je sicer. Zato je nujno, da spiješ dovolj tekočine in se tako izogneš neprijetnim simptomom dehidracije.

2. Upoštevaj razmerje 75:20:5

Ko načrtuješ svoje obroke, ne pozabi na KETO razmerje makrohranil. 75% tvojega dnevnega vnosa kalorij naj predstavljajo zdrave maščobe, 20% beljakovine in 5% ogljikovi hidrati.

3. Jej, ko zgrabi lakota

Zajtrk, kosilo in večerjo si tempiraj tako, da obrok zaužiješ takrat, ko boš dejansko lačen oz. lačna. Če je tvoj običajen čas kosila ob 13.00, si ga privošči takrat, če pa je tvoj običajen čas kosila ob 16.30, si ga privošči takrat.

V kolikor te zgrabi lakota med obroki pa poslušaj svoje telo in si privošči hranljiv obrok – priporočamo jajca, ki si jih lahko skuhaš, spečeš ali pa iz njih narediš omleto.

4. Dodaj elektrolite

Če se soočaš z glavoboli in podobnimi neželenimi stanji, ti najverjetneje primanjkuje elektrolitov. Brez skrbi – pomanjkanje je le posledica prej omenjenega povečanega izločanja vode, ki ga enostavno rešiš tako, da si v vsak (ali vsak drug kozarec vode, ki ga spiješ) primešaš malo soli.

5. Ne pregreši se

Čeprav je včasih težko, se izogni mikajočim pregreham, če se le da. Če se pregrešiš, bo tvoje telo ne bo več v ketozi in ves tvoj trud bo zaman … Kar bi bila velika škoda, saj boš spet na začetku.

Na srečo obstaja več kot dovolj KETO alternativ, ki bodo potešile vsako tvojo željo – po sladkem ali slanem. Ogromno okusnih možnosti najdeš TUKAJ >>

Delite s prijatelji!

Prijavite se na naše novice
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov!
Blog
Zadnje dodano
Kokice in KETO dieta
LOW CARB prehrana - prednosti nizkohidratne diete
Slastna potica na KETO-LCHF način
Recepti
Ustvarjaj z nami
KETO rogljički
KETO rogljički z lešnikovo kremo
Mini salami pizze
Mini salami pizze
Najbolj brano
LCHF, KETO & PALEO zanimivosti
pajs brez obresti blog
05. 01. 2021
KETO DIETA: Kaj je to? Zakaj začeti? Kako jesti?
Kaj je KETO DIETA oz. PREHRANA? Keto dieta je način prehranjevanja z zelo malo ogljikovih hidratov in z več maščobami. Pri KETO dieti torej...
pajs brez obresti blog
27. 07. 2020
LCHF (DIETA): OSNOVE - KAJ JESTI IN ČESA NE?
Za začetek par osnov, kaj imeti na jedilniku, če se prehranjujete na LCHF ali LOW CARB način. Ste že večkrat slišali za LCHF-dieto ali...
Umešana jajca in kvasni kosmiči
06. 07. 2020
KVASNI KOSMIČI - Kaj za vraga je to?
Kvasni kosmiči so pomembno dopolnilo v prehrani, saj prinašajo mnogo pozitivnih lastnosti za zdravje, uporabimo pa jih lahko praktično kjerkoli se nam zahoče njihovega...

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica