Razlika med VLAKNINSKO in KETO mešanico za pizzo

VLAKNINSKI pizza mix ali KETO PIZZA? Kateri izdelek naj izberem? Odkar smo na spletne poličke dodali našo mešanico za KETO PIZZO nas pogosto sprašujete, po čem se razlikuje od že obstoječega vlakninskega pizza mix-a … Da ne bo več dilem, katerega izbrati, smo pripravili kratek zapis, v katerem razložimo bistvene razlike. Vabljeni k branju – […]
KETO DIETA: Kaj je KETO gripa, zakaj nastane in kako se ji izognemo

Še nikoli nisem slišal/a za KETO gripo – kaj je to? Z izrazom “KETO gripa” na kratko opišemo skupek kratkotrajnih neželenih učinkov, ki se pri nekaterih posameznikih lahko pojavijo po znižanju dnevno zaužitih ogljikovih hidratov na minimum. Nekateri jo imenujejo tudi hidratna gripa. Gre za simptome, podobne običajni gripi, ki jih povzroči prilagajanje telesa, da […]
KETO DIETA: Nakupovalni seznam

Katera živila naj kupim? Na začetku smo pogosto precej zmedeni o tem, kaj naj kupimo v trgovini, da bomo lahko načrtovali obroke. Poplava različnih informacij, trgovine neskončno polne izdelkov … Nič čudnega, da človek ne ve, kaj bi kupil! Da v trgovinah ne boste porabljali preveč dragocenega časa, smo ustvarili seznam živil, ki so sestavni […]
KETO DIETA: Kaj je to? Zakaj začeti? Kako jesti?

Kaj je KETO DIETA oz. PREHRANA? Keto dieta je način prehranjevanja z zelo malo ogljikovih hidratov in z več maščobami. Pri KETO dieti torej človek poje veliko manj ogljikovih hidratov, ohrani zmeren vnos beljakovin in občutno poveča vnos maščob. Zmanjšanje vnosa ogljikovih hidratov postavi telo v presnovno stanje, imenovano ketoza, kjer že shranjeno telesno maščobo […]
ODGOVARJAMO na najpogostejša vprašanja glede LCHF PEKE

LCHF/KETO peka zaradi svojih posebnosti, ki so posledica specifičnega obnašanja LCHF/KETO sestavin, vsaj na začetku marsikomu povzroča nemalo sivih las. Da bolj in manj izkušenim malo olajšamo zagate, s katerimi se pri ustvarjanju receptov srečujete, smo se odločili, da vam kratko in jasno odgovorimo na nekaj najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavljate. 1. Zakaj iz […]
LCHF NI samo mandljeva moka!

Vsi jo obožujemo, je največkrat uporabljena moka v LCHF/KETO receptih, uporabljamo jo lahko za slano in sladko, njen nežen okus po mandljih pa prevzame vse, ki jo poskusijo, a vendar: LCHF NI samo mandljeva razmaščena moka! Kljub vsem pozitivnim lastnostim mandljeve moke in relativno nevtralnega okusa, se nam le-ta lahko (kot vsa ostala živila na […]
RAZLIKA med mletimi oreščki in razmaščenimi mokami

Mleti oreščki in semena ali … njihova razmaščena moka? Takole je na stvari: Velikokrat slišimo, da so razmaščene moke iz semen in oreščkov popolnoma nepotrebne, saj so v bistvu nič drugega, kot drugo ime za mlete oreščke oz. semena, ki jih lahko kupimo na vsakem vogalu. A temu ni čisto tako, med omenjenima tipoma izdelkov […]
Okusne in zdrave: Naše mešanice za peko!

Okusne in zdrave: Naše mešanice za peko! Obstajajo “praški” (naravne vlaknine v prahu), ki ne škodujejo, temveč celo koristijo našemu zdravju. Ne verjamete? Na kup smo zbrali vse pozitivne lastnosti sestavin, ki jih vsebujejo Pajs brez obresti brezhidratne mešanice za peko. Prepričani smo, da vas bo seznam prepričal! 😊 Indijski trpotec: Lajša odvajanje Odpravlja […]
Kalorije v vlakninah

Kalorična vrednost vlaknin je NIČ! Čeprav zakonodaja EU zahteva, da se tudi deležu vlaknin, ki so prisotne v nekem izdelku, pripisuje zakonsko določena kalorična vrednost, ki znaša 2 kcal/1 g. To pa je popolni nesmisel, saj so vlaknine BREZ praktičnih energijskih vrednosti. Gre za dejstvo, ki ga potrjuje tudi medicinska stroka. Ljudje smo namreč rojeni […]