Hey, gost!

LCHF, KETO & PALEO zanimivosti

- Blog -

KVASNI KOSMIČI – Kaj za vraga je to?

Kvasni kosmiči so pomembno dopolnilo v prehrani, saj prinašajo mnogo pozitivnih lastnosti za zdravje, uporabimo pa jih lahko praktično kjerkoli se nam zahoče njihovega okusa! 🙂

Gre za suho, neaktivno obliko kvasa v obliki drobnih rumenkastih kosmičev. Neaktivna oblika kvasa pomeni, da so kvasne celice tekom procesa pridelave “umorjene” in zato v končnem produktu neaktivne.

Kvasni kosmiči ne vsebujejo GLUTENA in popolnoma ustrezajo tako LCHF kot VEGANSKEMU načinu prehranjevanja:

  • So odličen vir rastlinskih beljakovin, saj vsebujejo aminokisline, ki so bistvene za vaše telo.
  • Vsebujejo bistvene elemente v sledeh: kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, žveplo in cink.
  • Pomagajo v boju proti utrujenosti in spodbujajo imunski sistem.
  • Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo in regulirajo prebavo.
  • Pomagajo lajšati slabost.
  • Pospešujejo izgubo teže.
  • So NARAVNO brez glutena.
  • Krepijo lase in nohte.
  • So najbolj popoln 100% naravni vir vitaminov skupine B, ki pozitivno vplivajo na naš živčni sistem in krvne celice ter presnovo beljakovin, maščob in sladkorja.

Kako naj ji uporabljam? Kakšen je okus?

Kvasni kosmiči imajo zelo prijeten in specifičen okus, ki je nekako oreškast in spominja na sir – predvsem parmezan. Po domače lahko rečemo, da so kvasni kosmiči manj kalorična in bolj hranljiva oblika parmezana! 😀

Uporabljajo se lahko na enak način kot riban sir – po koncu kuhanja jih želeno količino potresemo po rižoti, testeninah, solati … In uživamo! Z njimi lahko zgostimo juho ali omako – preprosto vmešamo 1 ali 2 JŽ kosmičev in premešamo. zaradi kvasnih kosmičev bo tekstura prijetno kremasta.

So BREZ GLUTENA, vsebujejo ZELO MALO OH-jev, navdušili bodo VEGANE in vse, ki se radi podajate na okusne gurmanske izlete …

Toliko zaenkrat — Res, upamo, da jim boš dal/a priložnost – ne bo ti žal!

Naročiš jih lahko TUKAJ ali pa jih poiščeš v svoji najbližji dm prodajalni!

Deli s prijatelji!

Pajs priporoča
Recept meseca
Zanimivosti
eritritol tihi ibujalec
Eritritol: Tihi ubijalec, kriv za srčni infarkt in možgansko kap?
Ali eritritol ubija? Pred kratkim je javnost razvnela raziskava, ki priljubljeno naravno sladilo brez ...
KETO DIETA po prekinitvi - 5 nasvetov, kako priti nazaj
KETO dieta po prekinitvi: 5 nasvetov, kako priti nazaj
Si se med prazniki odločil/a za premor od KETO načina prehranjevanja, ki pa je ...
keto prazniki blog
Kako ostati KETO med prazniki
Izraza “dieta” in “prazniki” je težko skupaj postaviti v poved, ki bi tvorila smisel, ...
pet nasvetov za keto dieto blog
KETO DIETA - pet enostavnih nasvetov
Se šele spoznavaš s KETO dieto? Ali je KETO način prehranjevanja že dolgo tvoj ...
flavor drops blog
FLAVOR DROPS – kje, kako in zakaj jih uporabljati
Flavor drops – brezkalorične kapljice z okusom – so v tem trenutku zagotovo eden ...
koktejli brez sladkorja blog
OSVEŽILNI POLETNI KOKTEJLI BREZ SLADKORJA
Morje, sonce, sol, vročina, nove kopalke in … kozarček brezobrestne osvežitve! Ne glede na ...
pajs brez obresti blog
Zelena bananina moka in odporni škrob na LCHF/KETO?
Odporni škrob je trenutno ena najbolj vročih tem strokovne zdravstvene stroke, njegov potencial pa ...
pajs brez obresti blog
ODPORNI ŠKROB – kaj je to?
Odporni oz. rezistenčni škrob je posebne vrste škrob, ki mu v zadnjem času tudi ...
Še vedno grizeš?

Začni pajsati!

Še vedno grizeš?
Začni pajsati!

Piškotki in zasebnost

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.

Košarica