Kvasni kosmiči so pomembno dopolnilo v prehrani, saj prinašajo mnogo pozitivnih lastnosti za zdravje, uporabimo pa jih lahko praktično kjerkoli se nam zahoče njihovega okusa! 🙂
Gre za suho, neaktivno obliko kvasa v obliki drobnih rumenkastih kosmičev. Neaktivna oblika kvasa pomeni, da so kvasne celice tekom procesa pridelave “umorjene” in zato v končnem produktu neaktivne.
Kvasni kosmiči ne vsebujejo GLUTENA in popolnoma ustrezajo tako LCHF kot VEGANSKEMU načinu prehranjevanja:
- So odličen vir rastlinskih beljakovin, saj vsebujejo aminokisline, ki so bistvene za vaše telo.
- Vsebujejo bistvene elemente v sledeh: kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, žveplo in cink.
- Pomagajo v boju proti utrujenosti in spodbujajo imunski sistem.
- Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo in regulirajo prebavo.
- Pomagajo lajšati slabost.
- Pospešujejo izgubo teže.
- So NARAVNO brez glutena.
- Krepijo lase in nohte.
- So najbolj popoln 100% naravni vir vitaminov skupine B, ki pozitivno vplivajo na naš živčni sistem in krvne celice ter presnovo beljakovin, maščob in sladkorja.
Kako naj jih uporabljam? Kakšen je okus?
Kvasni kosmiči imajo zelo prijeten in specifičen okus, ki je nekako oreškast in spominja na sir – predvsem parmezan. Po domače lahko rečemo, da so kvasni kosmiči manj kalorična in bolj hranljiva oblika parmezana! 😀
Uporabljajo se lahko na enak način kot riban sir – po koncu kuhanja jih želeno količino potresemo po rižoti, testeninah, solati … In uživamo! Z njimi lahko zgostimo juho ali omako – preprosto vmešamo 1 ali 2 JŽ kosmičev in premešamo. zaradi kvasnih kosmičev bo tekstura prijetno kremasta.
So BREZ GLUTENA, vsebujejo ZELO MALO OH-jev, navdušili bodo VEGANE in vse, ki se radi podajate na okusne gurmanske izlete …
Toliko zaenkrat — Res, upamo, da jim boste dali priložnost – ne bo vam žal!
Naročite jih lahko TUKAJ ali pa jih poiščete v svoji najbližji dm prodajalni!
Preberite še: