Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
Kako ostati KETO med prazniki

Kako ostati KETO med prazniki

keto prazniki blog

Izraza “dieta” in “prazniki” je težko skupaj postaviti v poved, ki bi tvorila smisel, se strinjaš?

Praznično (pa naj bo decembrsko ali katero drugo) obdobje je napolnjeno z obilico dobrot, sladkih daril, preobilnih kosil in visokokaloričnih pijač. Kako v poplavi polnih miz ohraniti trezno glavo?

Naslednji nasveti lahko pomagajo:

1. Načrtuj

Da “pametni pišejo” do zdaj vemo že vsi. Ta isti nasvet pa ti lahko pomaga tudi pri hrani – načrtuj vnaprej! Napiši si razpored obrokov in se ga drži. Napisan načrt ti je lahko v oporo in te napolni z občutkom varnosti ter tako zmanjša možnost za “prekršek”.

2. V družbi nastopi samozavestno

“Daj no, en košček kruha ti pa ja ne bo škodil,” “te piškote moraš poskusiti, 100 let sem jih pekla,” in podobne stavke je verjetno iz ust tako prijateljev kot domačih slišal že vsak, ki se prehranjuje na neklasičen način.

Pomembno je, da ob takih izjavah ne izzovemo prepira in odreagiramo mirno. Namesto sarkastičnih opazk, lahko lepo povemo, zakaj vztrajamo na določenem načinu prehranjevanja, kako se na KETO počutimo in zakaj “normalne” hrane ne pogrešamo več.

Za piko na i lahko prinesemo tudi kakšno LCHF/KETO jed, in tako morda še dodatno koga spodbudimo k pozitivni spremembi življenjskega sloga.

3. Gibaj se

Kljub hladnim temperaturam pojdi na sprehod ali pa si privošči telovadbo doma. Gibanje odlično vpliva na počutje, zato bomo manj verjetno tolažbo iskali v sladkorju in drugi hrani.

4. Poskrbi za svojo hrano

Če te povabijo na druženje ob hrani in pijači, se poskušaj z gostiteljem dogovoriti glede svojih želja, da si boš lahko iz nabora ponujenih jedi sestavil/a svoj nizkohidratni krožnik. Predlagaš lahko lahko npr. popečeno cvetačo z brokolijem, ki si ju lahko nadevaš namesto riža.

Super bo tudi, če se ponudiš za pomoč pri pripravi hrane. V najslabšem primeru pa si svoj obrok lahko prineseš s sabo.

5. Zamoti se

Prazniki so več kot le hrana. Pomembni so odnosi.

Namesto druženja ob večerji lahko predlagaš igranje družabnih iger, karaoke, ob lepem vremenu izlet … Ali kakšno drugo aktivnost, kjer boste uživali vsi in se ne vrti okrog prehranjevanja.

6. Ne obupaj

Če ti kljub odločenosti in popolnemu načrtu ne uspe popolnoma slediti KETO prehrani med prazniki, ne vrzi puške v koruzo. Vsi smo samo ljudje in nismo narejeni, da bi bili popolni.

Če se prekršiš, si oprosti, in skušaj ugotoviti, zakaj je do tega prišlo in kaj lahko v prihodnje narediš boljše. In nujno: Zavedaj se, da trije “napačni” obroki ne bodo bistveno vplivali na tvoje življenje.

Bolj pomembno od tega, kaj jemo med božičem in prvim januarjem je, kaj jemo od prvega januarja do božiča.

Da bo december čim bolj po tvojem okusu, preveri naše recepte, ki ti bodo pomagali tako pri pripravi glavnih jedi kot sladic.

Delite s prijatelji!

Prijavite se na naše novice
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov!
Blog
Zadnje dodano
Kokice in KETO dieta
LOW CARB prehrana - prednosti nizkohidratne diete
Slastna potica na KETO-LCHF način
Recepti
Ustvarjaj z nami
KETO medenjaki iz orehove razmaščene moke
35
minut
4
KETO medenjaki iz orehove razmaščene moke
Čokoladni mousse (2)
Čokoladni Mousse
Najbolj brano
LCHF, KETO & PALEO zanimivosti
pajs brez obresti blog
05. 01. 2021
KETO DIETA: Kaj je to? Zakaj začeti? Kako jesti?
Kaj je KETO DIETA oz. PREHRANA? Keto dieta je način prehranjevanja z zelo malo ogljikovih hidratov in z več maščobami. Pri KETO dieti torej...
pajs brez obresti blog
27. 07. 2020
LCHF (DIETA): OSNOVE - KAJ JESTI IN ČESA NE?
Za začetek par osnov, kaj imeti na jedilniku, če se prehranjujete na LCHF ali LOW CARB način. Ste že večkrat slišali za LCHF-dieto ali...
Umešana jajca in kvasni kosmiči
06. 07. 2020
KVASNI KOSMIČI - Kaj za vraga je to?
Kvasni kosmiči so pomembno dopolnilo v prehrani, saj prinašajo mnogo pozitivnih lastnosti za zdravje, uporabimo pa jih lahko praktično kjerkoli se nam zahoče njihovega...

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica