TESTENINE iz SEZAMOVE moke – SVEDRI

TESTENINE iz SEZAMOVE moke – SVEDRI

8,99 7,19

– Brez glutena,
– na porcijo ( dovolj je samo 40 g, saj se zelo napihnejo med kuhanjem! ) vsebujejo samo 19,2 g OH-jev
– NE vsebujejo prolaminov, lektinov in saponinov (vse te sestavine in povzročajo vnetja v črevesju).
– primerne za LIBERALNI LCHF način prehranjevanja
– primerne za PALEO način prehranjevanja
– NETO količina: 250g

Na zalogi (se lahko naroči)

000

BREZGLUTENSKE TESTENINE IZ SEZAMOVE RAZMAŠČENE MOKE so pripravljene iz sezamove razmaščene moke, katero lahko uživajo bolniki s celialkijo, občutljivi na gluten in bolniki s preobčutljivostjo na hrano.

Sezamova razmaščena moka je pridobljena na poseben način, da vsebuje dvakrat več mineralov, beljakovin in vlaknin, kot navadno mleta »moka« iz semen in optimalno razmerje omega-6 in omega-3 maščobnih kislin.

Brezglutenske testenine iz sezamove razmaščene moke vsebujejo izključno jajca iz talne proste reje in tapioka moko, ki ne povzroča alergij! 

Naše brezglutenske testenine so nastale zato, da bodo lahko uživali v okusu testenin tudi vsi tisti, ki se prehranjujejo na PALEO ali LCHF način. Namenjene so vsem ki so občutljivi na gluten oz. imajo razne alergije in se izogibajo snovem, ki dražijo občutljivo črevesje.

Vsebnost ogljikovih hidratov v teh brezglutenskih testeninah iz sezamove razmaščene moke je nizka. Testenine vsebujejo približno 40% manj ogljikovih hidratov kot običajne testenine.  Zaradi posebne sestave teh ogljikovih hidratov, se tudi  samo del teh ogljikovih hidratov dejansko absorbira.  Prav zaradi te nizke vsebnosti ogljikovih hidratov, lahko naše izdelke uživajo tudi sladkorni bolniki, vsi tisti, ki skušajo znižat telesno težo ali se prehranjujejo po LCHF ali PALEO načelih.

 

VEČ O NJIH SI LAHKO PREBERETE TUKAJ: PALEO TESTENINE IZ SEZAMOVE MOKE

Energijska vrednost (na 100g): 349 kcal / 1652 KJ
Maščobe: 9 g
Ogljikovi hidrati: 48 g
od tega sladkor: 1 g
Beljakovine: 25 g
Sol: 0,1 g

Dodatne informacije

Teža 250 g
Poreklo:

EU

Sestavine:

razmaščena sezamova moka, tapioka moka, kokošja jajca proste reje.