Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF Šparglji in svedri

LCHF Šparglji in svedri

LCHF Sparglji in svedri
Obrok: Kosilo, Malica
Celoten čas: 30
minut
Število obokov: 5

... najbolj enostavni recept iz pečice

Tako enostavno, tako okusno, ta jed je je postala pravi hit med našimi jedci.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
LCHF testenine iz sezamove moke: svedri
400
g
LCHF testenine iz sezamove moke: svedri
400
g
Kremni sir
150
g
Kremni sir
150
g
Zavitek špargljev
500
g
Zavitek špargljev
500
g
Češnjev paradižnik
250
g
Češnjev paradižnik
250
g
Čebula
1/2
Čebula
1/2
Česen - strok
1
Česen - strok
1
Pinjole
2
ČŽ
Pinjole
2
ČŽ
Olivno olje
2
Olivno olje
2
Sol in poper
po okusu
Sol in poper
po okusu
Postopek priprave
Prvi korak - omaka:

Lchf Šparglji in svedri se pripravijo sila enostavno.  Vzamemo pekač in najprej postavimo kremni sir na sredino pekača. Šparglje narežemo na majhne koščke, paradižnike razpolovimo, čebulo pa drobno sesekljamo. Okoli kremnega sira enakomerno razporedimo pripravljeno zelenjavo. Nato stisnemo strok česna in ga dodamo med zelenjavo. Po vrhu vse skupaj posujemo s pinjolami, ki bodo poskrbele za prijeten hrustljav okus. Vse skupaj pokapamo z oljčnim oljem, ki bo dodalo bogato in gladko aromo. Začinimo še s ščepcem origana, soljo in sveže mletim poprom, da jedi dodamo pravo mero pikantnosti in globine okusa. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo približno 20 minut, dokler zelenjava ne postane mehka in kremni sir rahlo zapečen.

Drugi korak - testenine

Medtem, ko se v pečici pripravlja omaka za našo jed lchf šparglji in svedri, seveda moramo pripraviti tudi testenine. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Seveda je izbor testenine stvar okusa in želje, mi smo izbrali sezamove svedre. Količine prilagodite svojim potrebam, v tem receptu smo naredili večjo količino (400g), kar je zadostovalo za skoraj 6 obrokov. 

Med tem, ko smo pripravljali testenine, se je verjetno tudi omaka. Pekač vzamemo iz pečice in vso pečeno zelenjavo premešamo, da dobimo fino gosto omako. Dodamo malo vode od testenin, da jo malo razredčimo. Dodamo odcejene testenine in premešamo. Postrežemo. Po vrhu lahko posipamo kvasne kosmiče, ki so odličen vir vitamina B.

 

 

Dobro vedeti:

Jed se lahko shrani v hladilnik in se pogreje še drug, ali tretji dan.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.