Priprava mase za naš KETO šmorn je resnično preprosta in obenem okusna. Začnemo tako, da vzamemo večjo posodo in vanjo ubijemo jajca, nato pa dodamo kremni sir. Te sestavine temeljito premešamo, da dobimo gladko in homogeno maso. Da bi dodali sladkobo, uporabimo sladilo eritritol, ki je odlična izbira za tiste, ki sledijo keto dieti. Dodamo tudi konjak moko, ki je nizkokalorična in bogata s prehranskimi vlakninami, ter indijski trpotec, ki je znan po svojih številnih zdravstvenih koristih.
Ko smo vse sestavine temeljito premešali in dobili homogeno maso, jo postavimo v hladilnik za približno 10 minut. To bo pomagalo, da se okusi dobro prepojijo in masa postane bolj kompaktna.
Medtem ko masa počiva v hladilniku, pripravimo ponev za peko našega keto šmorna. V ponev dodamo 2 žlici kokosove maščobe, ki bo poskrbela za okusno hrustljavo skorjo in dodala prijetno aromo.
Ko je ponev pripravljena, zlijemo maso v ponev. Priporočljivo je, da uporabimo široko ponev, da lahko celotno maso zlijemo naenkrat. Ne skrbite, če se masa zdi gostejša in "gumijasta" - to je povsem normalno za keto šmorn. Pri nizki temperaturi počasi zapečemo eno stran in nato začnemo s "sekanjem" na koščke ter obračanjem. Pomembno je, da pečemo počasi, da se ne prižge in da se v notranjosti lepo speče.
Medtem ko sekate in obračate, se bo začel kazati pravi čarobni šmorn, pripravljen za serviranje. S svojim edinstvenim okusom in teksturo bo navdušil vse, ki ga bodo poskusili. Prijetno kosilo ali zajtrk, primeren tudi za tiste, ki sledijo keto prehrani.