Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
Kokice in KETO dieta

Kokice in KETO dieta

Kokice in kvasni kosmiči

Keto dieta je stroga dieta z zelo omejenim vnosom ogljikovih hidratov, ki običajno ne presega 50 gramov neto ogljikovih hidratov na dan. Za ljubitelje kokic se zato pojavi vprašanje, ali je mogoče ta priljubljeni prigrizek vključiti v tako nizkohidratni načrt prehrane. Odgovor je pritrdilen, če pazljivo načrtujete svoj dnevni vnos hrane.

Ogljikovi hidrati v kokicah

Ena običajna porcija kokic, ki obsega približno 24 gramov, vsebuje 18 gramov ogljikovih hidratov in 4 grame vlaknin, kar pomeni, da ima 14 gramov neto ogljikovih hidratov. Če je vaša dnevna omejitev ogljikovih hidratov postavljena na 50 gramov, lahko porcija kokic predstavlja skoraj tretjino vašega dovoljenega dnevnega vnosa.

Prilagajanje prehrane

Če želite uživati kokice brez prekoračitve dnevne meje ogljikovih hidratov, je ključnega pomena, da zmanjšate vnos drugih živil z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Pokovka pa ima poleg ogljikovih hidratov tudi vlaknine, ki so koristne za prebavo in lahko pomagajo zmanjšati neto vnos ogljikovih hidratov.

Priprava doma za boljši nadzor

Ena izmed najboljših strategij za vključitev kokic v keto dieto je priprava doma. Domača priprava omogoča popoln nadzor nad količino in vrsto dodanih maščob, kar lahko pomaga povečati sitost in dodati dodatne zdrave maščobe v vašo prehrano.

Za pripravo uporabite 1 žlico kokosovega olja ali masla in 2 žlici koruznih zrn. Kokice pecite v pokriti ponvi na zmernem ognju, dokler zrna ne nehajo pokati.

Za dodaten okus lahko dodate malo masla ali druge keto prijazne začimbe, kot so česen v prahu, čilijev prah ali mešanico začimb. Če želite nekoliko drugačen okus, lahko poskusite z dodatkom kvasnih kosmičev, ki dajejo prijeten sirast okus brez dodanih ogljikovih hidratov.

Delite s prijatelji!

Prijavite se na naše novice
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov!
Blog
Zadnje dodano
Kokice in KETO dieta
LOW CARB prehrana - prednosti nizkohidratne diete
Slastna potica na KETO-LCHF način
Recepti
Ustvarjaj z nami
jagodni sladoled
130
minut
1
Beljakovinski jagodni sladoled brez mlečnin
zdrave palačinke
Zdrave palačinke iz zelene bananine moke
Najbolj brano
LCHF, KETO & PALEO zanimivosti
pajs brez obresti blog
05. 01. 2021
KETO DIETA: Kaj je to? Zakaj začeti? Kako jesti?
Kaj je KETO DIETA oz. PREHRANA? Keto dieta je način prehranjevanja z zelo malo ogljikovih hidratov in z več maščobami. Pri KETO dieti torej...
pajs brez obresti blog
27. 07. 2020
LCHF (DIETA): OSNOVE - KAJ JESTI IN ČESA NE?
Za začetek par osnov, kaj imeti na jedilniku, če se prehranjujete na LCHF ali LOW CARB način. Ste že večkrat slišali za LCHF-dieto ali...
Umešana jajca in kvasni kosmiči
06. 07. 2020
KVASNI KOSMIČI - Kaj za vraga je to?
Kvasni kosmiči so pomembno dopolnilo v prehrani, saj prinašajo mnogo pozitivnih lastnosti za zdravje, uporabimo pa jih lahko praktično kjerkoli se nam zahoče njihovega...

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica