/
/
Keto jajčevec s sirom

Keto jajčevec s sirom

Keto jajčevec s sirom ... noro okusna jed, priloga ali predjed

Keto jajčevec s sirom lahko postrežemo toplo ali hladno kot predjed, prilogo ali lahko glavno jed. Vsekakor je jed, ki je enostavna in vsestranska, poleg tega pa še noro okusna. Če si ljubitelj/ica jajčevcev, potem preveri tudi ta recept -> LCHF zavitki z jajčevci.

Obrok: Kosilo, Malica
Število obokov: 2
Celoten čas: 30
minut
Sestavine
Jajčevec
1
Jajčevec
1
Paradižnik - večji
1
Paradižnik - večji
1
Sir za žar
3
Sir za žar
3
Sveža bazilika
pest
Sveža bazilika
pest
Česen - strok
1+2
Česen - strok
1+2
Sol in poper
po okusu
Sol in poper
po okusu
Oljčno olje
1
Oljčno olje
1
_Keto jejčevec s sirom (1)
Postopek priprave
Koraki:

Keto jejčevec s sirom je sila enostaven za pripravo, najprej operemo jajčevce in jih vzdolžno narežemo na rezine, debele približno 1 cm. Vsako rezino rahlo zarežemo po površini v obliki križcev, kar omogoči, da se začimbe bolje vpijejo in da se jajčevci med peko enakomerno spečejo. Po rezinah potresemo sol in poper ter jih na vroči ponvi popečemo z obeh strani, dokler ne dobijo zlato rjave barve. Ko so jajčevci pečeni, jih odstavimo na stran, da se ohladijo.

Medtem ko se jajčevci hladijo, pripravimo paradižnikovo mešanico. Paradižnike operemo in narežemo na majhne kocke. Nato jim dodamo sesekljan ali stisnjen česen, ki bo jedi dodal prijeten okus. Mešanico začinimo s soljo, poprom in sveže sesekljanimi listi bazilike. Če želimo, lahko dodamo še kakšno drugo zelišče, ki nam je všeč. Mešanico dobro premešamo in pustimo, da se okusi prepojijo, medtem ko pripravljamo preostale sestavine.

Naslednji korak je priprava sira za žar (lahko izberemo tudi  poltrdi sir, ki je primeren za pečenje), in ga rahlo začinimo s poprom. Če želimo, lahko dodamo tudi malce nasekljanega čilija, da jedi dodamo pridih pikantnosti. Sir pokapamo z oljčnim oljem in ga popečemo na žaru ali v žar ponvi, dokler ne dobi zlato rjave skorjice in mehke notranjosti. Popečemo ga iz obeh strani, da dosežemo enakomerno zapečenost.

Ko so vse sestavine pripravljene, začnemo s sestavljanjem jedi. Na krožnik položimo popečeno rezino jajčevca, jo obložimo s pripravljenim paradižnikovim nadevom, nato pa na vrh položimo še rezino popečenega sira. Jed lahko postrežemo toplo ali hladno kot predjed, prilogo ali lahko glavno jed.

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
Pajs brez obresti d.o.o. 2022 - 2024. Vse pravice pridržane.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

-24%
Izvirna cena je bila: 2,89 €.Trenutna cena je: 2,19 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 1,99 €

Izdelek je dodan v košarico.