Keto jejčevec s sirom je sila enostaven za pripravo, najprej operemo jajčevce in jih vzdolžno narežemo na rezine, debele približno 1 cm. Vsako rezino rahlo zarežemo po površini v obliki križcev, kar omogoči, da se začimbe bolje vpijejo in da se jajčevci med peko enakomerno spečejo. Po rezinah potresemo sol in poper ter jih na vroči ponvi popečemo z obeh strani, dokler ne dobijo zlato rjave barve. Ko so jajčevci pečeni, jih odstavimo na stran, da se ohladijo.
Medtem ko se jajčevci hladijo, pripravimo paradižnikovo mešanico. Paradižnike operemo in narežemo na majhne kocke. Nato jim dodamo sesekljan ali stisnjen česen, ki bo jedi dodal prijeten okus. Mešanico začinimo s soljo, poprom in sveže sesekljanimi listi bazilike. Če želimo, lahko dodamo še kakšno drugo zelišče, ki nam je všeč. Mešanico dobro premešamo in pustimo, da se okusi prepojijo, medtem ko pripravljamo preostale sestavine.
Naslednji korak je priprava sira za žar (lahko izberemo tudi poltrdi sir, ki je primeren za pečenje), in ga rahlo začinimo s poprom. Če želimo, lahko dodamo tudi malce nasekljanega čilija, da jedi dodamo pridih pikantnosti. Sir pokapamo z oljčnim oljem in ga popečemo na žaru ali v žar ponvi, dokler ne dobi zlato rjave skorjice in mehke notranjosti. Popečemo ga iz obeh strani, da dosežemo enakomerno zapečenost.
Ko so vse sestavine pripravljene, začnemo s sestavljanjem jedi. Na krožnik položimo popečeno rezino jajčevca, jo obložimo s pripravljenim paradižnikovim nadevom, nato pa na vrh položimo še rezino popečenega sira. Jed lahko postrežemo toplo ali hladno kot predjed, prilogo ali lahko glavno jed.


