LCHF LIMONINO-VANILIJEV CHEESECAKE Z MALINAMI


Pomladno navdahnjen recept za osvežilen LCHF cheesecake z dodatkom vanilije in malin … Brez sladkorja sladko razvajanje za toplejše dni 🙂

 

Recept je z nami delila @Diabfit_lana in je: 

– BREZ GLUTENA

– BREZ dodanega SLADKORJA

– LCHF, KETO

– Primeren tudi za DIABETIKE

 

Za popolno vanilijevo aromo v celi tortici je poskrbela le noževa konica naše 100% BURBONSKE VANILIJE v prahu.

Več o njej si preberi TUKAJ >>

Najprej:

Z mešalnikom v večji posodi zmiksano skuto, jogurt (ali jogurt in proteine) in jajca. Miksamo do teksture brez grudic. Pri tem lahko uporabimo palični mešalnik.

Nato:

Dodamo nastrgano limonino lupino, noževo konico bourbonske vanilije (po okusu lahko tudi več), pecilni prašek, eritritol (ali stevijo) in kokosovo razmaščeno moko.

Vse sestavine med seboj dobro premešamo in vlijemo v vnaprej pripravljen namaščen pekač ali samo obložen s papirjem za peko.

Pečemo približno 40 min na 180°C.

Potem pa še:

Pečen cheesecake vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Vrhnji zapečen sloj lahko po želji tudi odrežemo tako, da dobimo ravno površino biskvita.

Medtem zmiksamo maline in jim primešamo žličko konjak moke. Malinino zmes prelijemo čez vrhnji sloj cheesecake-a in počakamo, da se strdi.

In na koncu:

Ko je malinin sloj strjen, pripravimo vanilijev puding. Puding skuhamo po navodilih na embalaži, uporabite lahko mleko po vaši izbiri.

Kuhan puding prelijemo čez strjeno malinino plast. Ponovno počakamo, da se strdi in po želji še okrasimo.

Dober tek!

Sestavine:

*Namesto dveh jogurtov lahko uporabimo tudi en jogurt – 250 ml in 70 g vanilijevih proteinov.

Kupi sestavine