Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Sočna LCHF potica
sočna lchf potica

Sočna LCHF potica

Sočna LCHF lepotica!

LCHF potica po tem receptu je sočna izvedba tradicionalne slovenske jedi - z malo netradicionalnim, a super okusnim nadevom.

Brez dodanega sladkorja in brez glutena je odlična izbira za vse, ki ste na LCHF ali KETO ... Ne bodo pa se je branili niti vaši domači! LCHF potica s sočnim nadevom bo praznikom dodala prav posebno čarobnost - in to čisto brez obresti.

Celoten čas: 75
minut
Čas priprave: 30
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Mandljeva razmaščena moka
120
g
Mandljeva razmaščena moka
120
g
Beljaki v prahu + voda
19 g + 170 ml
Beljaki v prahu + voda
19 g + 170 ml
Jajca
2
Jajca
2
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Pecilni prašek
1,5
ČŽ
Pecilni prašek
1,5
ČŽ
Sestavine za nadev:
Sladka (kokosova) smetana
300
ml
Sladka (kokosova) smetana
300
ml
Skuta (brez laktoze)
250
g
Skuta (brez laktoze)
250
g
Burbonska vanilija v prahu
po okusu
Burbonska vanilija v prahu
po okusu
Eritritol v prahu z magnezijem
3-5
Eritritol v prahu z magnezijem
3-5
Groba kokosova moka / kokosovi kosmiči
po okusu
Groba kokosova moka / kokosovi kosmiči
po okusu
Postopek priprave
Najprej:

Najprej posebej zmešamo 2 jajci z eritritolom.

Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih stepemo v sneg. Snegu nato dodamo mešanico jajc z eritritolom ter mandljevo moko in z metlico ročno vse skupaj nežno mešamo.

Pripravljeno maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Maso porazdelimo kot za rolado in jo na 180°C pečemo 10-15 minut oz. do zlato rumene barve.

Pečeno testo vzamemo iz pečice, zvijemo ter pokrijemo s krpo.

In nato:

Smetano stepamo približno 3 minute, nato ji dodamo še ostale sestavine za nadev in dobro premešamo. Po želji lahko nadevu (po občutku) dodamo še grobo kokosovo moko - toliko, da masa ostane sočna in da dobimo nekaj kokosovega okusa.

Testo nežno odvijemo in premažemo z nadevom. Pri tem si ga nekaj pustimo za dekoracijo.

Potičko skrbno zvijemo in jo za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Če smo nestrpni, lahko čas počivanja skrajšamo na 3o minut.

Sočno potičko lahko okrasimo z eritritolom v prahu ter serviramo s preostankom nadeva.

Dobro vedeti

Po želji lahko nadevu (po občutku) dodamo še grobo kokosovo moko ali čisto malo kokosove razmaščene moke  - toliko, da masa ostane sočna in da dobimo nekaj kokosovega okusa. Najboljše, da jo postopoma dodajamo med mešanjem.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Mojca

Deli recept s prijatelji!