za diabetike
LCHF potica po tem receptu je sočna izvedba tradicionalne slovenske jedi - z malo netradicionalnim, a super okusnim nadevom.
Brez dodanega sladkorja in brez glutena je odlična izbira za vse, ki ste na LCHF ali KETO ... Ne bodo pa se je branili niti vaši domači! LCHF potica s sočnim nadevom bo praznikom dodala prav posebno čarobnost - in to čisto brez obresti.
Najprej posebej zmešamo 2 jajci z eritritolom.
Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih stepemo v sneg. Snegu nato dodamo mešanico jajc z eritritolom ter mandljevo moko in z metlico ročno vse skupaj nežno mešamo.
Pripravljeno maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Maso porazdelimo kot za rolado in jo na 180°C pečemo 10-15 minut oz. do zlato rumene barve.
Pečeno testo vzamemo iz pečice, zvijemo ter pokrijemo s krpo.
Smetano stepamo približno 3 minute, nato ji dodamo še ostale sestavine za nadev in dobro premešamo. Po želji lahko nadevu (po občutku) dodamo še grobo kokosovo moko - toliko, da masa ostane sočna in da dobimo nekaj kokosovega okusa.
Testo nežno odvijemo in premažemo z nadevom. Pri tem si ga nekaj pustimo za dekoracijo.
Potičko skrbno zvijemo in jo za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Če smo nestrpni, lahko čas počivanja skrajšamo na 3o minut.
Sočno potičko lahko okrasimo z eritritolom v prahu ter serviramo s preostankom nadeva.
Po želji lahko nadevu (po občutku) dodamo še grobo kokosovo moko ali čisto malo kokosove razmaščene moke - toliko, da masa ostane sočna in da dobimo nekaj kokosovega okusa. Najboljše, da jo postopoma dodajamo med mešanjem.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.