za diabetike
Sacher kaša, ker ... Kdo lahko reče ne temu klasičnemu okusu?
Mi zagotovo ne! V njem celo tako uživamo, da si ga pogosto privoščimo že za zajtrk ...
Ja, prav si slišal/a - Sacher tortica za zajtrk! Malo drugačna, v obliki brezglutenske in nizkohidratne kaše. Sacher kaše, ki je okusna brez dodanega sladkorja!
Preizkusi recept in se prepričaj na lastne brbončice - glavno marelično sestavino dobiš tukaj.
Zmešamo vodo in mleko ter s polovico tekočine prelijemo zeleno bananino moko. Dodamo beljake v prahu, kakav in eritritol. Na majhnem ognju kuhamo cca. 3 minute in vmes ves čas mešamo.
Dodamo še preostalo tekočino in kuhamo še nekaj minut, nato pa kašo odstavimo z ognja.
V skledo naložimo 1/3 kuhane kaše in dodamo eno žličko marmelade. Naložimo še preostanek kaše in jo po vrhu okrasimo s (stopljenim) koščkom čokolade ter marelično marmelado.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.