za diabetike
LCHF cheesecake z malinami - pomladno navdahnjen in osvežilen recept, v katerem se prepletajo okusi limone, malin in vanilije ... Odlična ideja za sladko in okusno razvajanje brez dodanih sladkorjev.
LCHF cheesecake navduši že pri prvem koščku!
Z mešalnikom v večji posodi zmešamo skuto, jogurt in jajca. Mešamo do teksture brez grudic. Lahko uporabimo tudi palični mešalnik.
Dodamo nastrgano limonino lupino, noževo konico burbonske vanilije (po okusu lahko tudi več), pecilni prašek, eritritol in kokosovo razmaščeno moko.
Vse sestavine med seboj dobro premešamo in vlijemo v namaščen (ali s papirjem za peko obložen) pekač.
Pečemo približno 40 min na 180°C.
Pečen cheesecake vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Vrhnji zapečen sloj lahko po želji tudi odrežemo tako, da dobimo ravno površino biskvita.
Medtem zmiksamo maline in jim primešamo žličko konjak moke. Malinino zmes prelijemo čez vrhnji sloj cheesecake-a in počakamo, da se strdi.
Ko je malinin sloj strjen, pripravimo vanilijev puding. Puding skuhamo po navodilih na embalaži, uporabite lahko mleko po vaši izbiri.
Kuhan puding prelijemo čez strjeno malinino plast. Počakamo, da se strdi, in okrasimo.
*500 ml jogurta lahko po želji nadomestimo z 250 ml jogurta in 70 g vanilijevih proteinov.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!