Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Low Carb kokosovi muffini brez glutena
kokosovi muffini brez glutena

Low Carb kokosovi muffini brez glutena

Muffini, ki jih enostavno moraš poskusiti!

Low Carb kokosovi muffini brez glutena so brez dodanega sladkorja, za njihovo osnovo pa smo uporabili najboljšo brezglutensko alternativo pšenični moki - zeleno bananino moko.

Kokosovi muffini brez glutena po tem receptu so mehki, sočni in tako dobri, da sploh ne opaziš, da v njih ni ne bele moke in ne sladkorja, še posebej pa navdušuje burbonska vanilija v prahu – ki smo je uporabili samo za noževo konico pa dišala cela kuhinja!

Celoten čas: 40
minut
Čas priprave: 15
minut
Število obokov: 6

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Zelena bananina moka
35
g
Zelena bananina moka
35
g
Jajce (S velikost)
1
Jajce (S velikost)
1
Mleko + Kis
60 ml + 1 ČŽ
Mleko + Kis
60 ml + 1 ČŽ
Kokosova maščoba (stopljena in ohlajena)
35
g
Kokosova maščoba (stopljena in ohlajena)
35
g
Nastrgan kokos (groba kokosova moka)
15
g
Nastrgan kokos (groba kokosova moka)
15
g
Kokosova razmaščena moka
10
g
Kokosova razmaščena moka
10
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Burbonska vanilija v prahu
Noževa konica
Burbonska vanilija v prahu
Noževa konica
Pecilni prašek
1/4
ČŽ
Pecilni prašek
1/4
ČŽ
Soda bikarbona
1/4
ČŽ
Soda bikarbona
1/4
ČŽ
Voda ali mleko
1
dl
Voda ali mleko
1
dl
Postopek priprave
Najprej:

V mleko vlijemo kis in pustimo stati 5 minut.

V veliki posodi zmešamo zeleno bananino moko, kokos, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, sodo bikarbono in vanilijo. V manjši posodi pa zmešamo jajce in ohlajeno stopljeno kokosovo olje. Mokre sestavine dodamo suhim in rahlo premešamo.

In na koncu:

Dodamo mleko in spet zmešamo. Če se zmes zdi presuha, počasi dodajamo manjše količine vode ali mleka po izbiri, dokler ne dobimo primerne mase – masa naj bo bolj gosta od mase za palačinke.

Maso nadevamo v modelčke za muffine in pečemo v prej ogreti pečici na 180°C 25 minut. Pečene muffine pustimo, da se ohladijo, nato pa jih shranimo v zaprto posodo.

Nina jih je na koncu še okrasila z mešanico kokosovega mleka, nastrganega kokosa in eritritola.

Dobro vedeti

Če želimo, da so muffini brez mlečnin oz. brez laktoze, navadno mleko nadomestimo z brezlaktoznim mlekom ali rastlinskim napitkom.

Se boš lotil/a recepta? Ne pozabi na zeleno bananino moko!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
kokosova razmaščena moka
5,59 
Najnižja cena v 30 dneh: 7,99 €
eritritol v prahu z magnezijem
4,79 
Najnižja cena v 30 dneh: 5,99 €

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Nina Zorčič

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.