Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Low Carb kokosovi muffini brez glutena

Low Carb kokosovi muffini brez glutena

kokosovi muffini brez glutena
Obrok: Sladica
Celoten čas: 40
minut
Število obokov: 6

Muffini, ki jih enostavno moraš poskusiti!

Low Carb kokosovi muffini brez glutena so brez dodanega sladkorja, za njihovo osnovo pa smo uporabili najboljšo brezglutensko alternativo pšenični moki - zeleno bananino moko.

Kokosovi muffini brez glutena po tem receptu so mehki, sočni in tako dobri, da sploh ne opaziš, da v njih ni ne bele moke in ne sladkorja, še posebej pa navdušuje burbonska vanilija v prahu – ki smo je uporabili samo za noževo konico pa dišala cela kuhinja!

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Zelena bananina moka
35
g
Zelena bananina moka
35
g
Jajce (S velikost)
1
Jajce (S velikost)
1
Mleko + Kis
60 ml + 1 ČŽ
Mleko + Kis
60 ml + 1 ČŽ
Kokosova maščoba (stopljena in ohlajena)
35
g
Kokosova maščoba (stopljena in ohlajena)
35
g
Nastrgan kokos (groba kokosova moka)
15
g
Nastrgan kokos (groba kokosova moka)
15
g
Kokosova razmaščena moka
10
g
Kokosova razmaščena moka
10
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50
g
Burbonska vanilija v prahu
Noževa konica
Burbonska vanilija v prahu
Noževa konica
Pecilni prašek
1/4
ČŽ
Pecilni prašek
1/4
ČŽ
Soda bikarbona
1/4
ČŽ
Soda bikarbona
1/4
ČŽ
Voda ali mleko
1
dl
Voda ali mleko
1
dl
Postopek priprave
Najprej:

V mleko vlijemo kis in pustimo stati 5 minut.

V veliki posodi zmešamo zeleno bananino moko, kokos, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, sodo bikarbono in vanilijo. V manjši posodi pa zmešamo jajce in ohlajeno stopljeno kokosovo olje. Mokre sestavine dodamo suhim in rahlo premešamo.

In na koncu:

Dodamo mleko in spet zmešamo. Če se zmes zdi presuha, počasi dodajamo manjše količine vode ali mleka po izbiri, dokler ne dobimo primerne mase – masa naj bo bolj gosta od mase za palačinke.

Maso nadevamo v modelčke za muffine in pečemo v prej ogreti pečici na 180°C 25 minut. Pečene muffine pustimo, da se ohladijo, nato pa jih shranimo v zaprto posodo.

Nina jih je na koncu še okrasila z mešanico kokosovega mleka, nastrganega kokosa in eritritola.

Dobro vedeti:

Če želimo, da so muffini brez mlečnin oz. brez laktoze, navadno mleko nadomestimo z brezlaktoznim mlekom ali rastlinskim napitkom.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Nina Zorčič.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.