za diabetike
Low Carb kokosovi muffini brez glutena so brez dodanega sladkorja, za njihovo osnovo pa smo uporabili najboljšo brezglutensko alternativo pšenični moki - zeleno bananino moko.
Kokosovi muffini brez glutena po tem receptu so mehki, sočni in tako dobri, da sploh ne opaziš, da v njih ni ne bele moke in ne sladkorja, še posebej pa navdušuje burbonska vanilija v prahu – ki smo je uporabili samo za noževo konico pa dišala cela kuhinja!
V mleko vlijemo kis in pustimo stati 5 minut.
V veliki posodi zmešamo zeleno bananino moko, kokos, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, sodo bikarbono in vanilijo. V manjši posodi pa zmešamo jajce in ohlajeno stopljeno kokosovo olje. Mokre sestavine dodamo suhim in rahlo premešamo.
Dodamo mleko in spet zmešamo. Če se zmes zdi presuha, počasi dodajamo manjše količine vode ali mleka po izbiri, dokler ne dobimo primerne mase – masa naj bo bolj gosta od mase za palačinke.
Maso nadevamo v modelčke za muffine in pečemo v prej ogreti pečici na 180°C 25 minut. Pečene muffine pustimo, da se ohladijo, nato pa jih shranimo v zaprto posodo.
Nina jih je na koncu še okrasila z mešanico kokosovega mleka, nastrganega kokosa in eritritola.
Če želimo, da so muffini brez mlečnin oz. brez laktoze, navadno mleko nadomestimo z brezlaktoznim mlekom ali rastlinskim napitkom.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.