Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
LCHF kokosova torta z nežno kremo
LCHF kokosova torta z nežno kremo

LCHF kokosova torta z nežno kremo

Nežna sladica, ki polepša dan.

LCHF kokosova torta s sočnim in mehkim biskvitom polnega okusa,  ki ga svežina nežne kreme zelo lepo zaokroži.

Vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in je primerna tudi za diabetike. Nujno pa jo morajo poskusiti vsi ljubitelji kokosa!

Celoten čas: 55
minut
Čas priprave: 35
minut
Število obokov: 14

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za biskvit:
Jajca
5
Jajca
5
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Mascarpone
250
g
Mascarpone
250
g
Konjak moka
1/2
ČŽ
Konjak moka
1/2
ČŽ
Kokosova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Mandljeva razmaščena moka
50
g
Mandljeva razmaščena moka
50
g
Kakav v prahu
po okusu
Kakav v prahu
po okusu
Vinski kamen
1
žlička
Vinski kamen
1
žlička
Sestavine za kremo:
Sladka smetana
500
ml
Sladka smetana
500
ml
Mascarpone
250
g
Mascarpone
250
g
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Želatina ali agar-agar
Želatina ali agar-agar
Maline
250
g
Maline
250
g
Za dekoracijo:
Liofilizirane maline
Liofilizirane maline
Temna čokolada brez sladkorja
Temna čokolada brez sladkorja
Postopek priprave
Najprej:

Jajca, sol in eritritol mešamo z mešalnikom tako dolgo, da se količina podvoji. Postopoma dodajamo mascarpone, konjak moko, razmaščeno mandljevo moko, razmaščeno kokosovo moko, kakav in vinski kamen.

Dobro premešano maso damo v namaščen pekač in ga pečemo 20 minut na 175°C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem.

Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Če pečemo torto, ga ohlajenega prerežemo na dva enaka oblata.

In nato:

Maline pokuhamo in precedimo. Sladimo z eritritolom. Želatino po navodilih namočimo in jo dodamo malinini kaši.

Dobro ohlajeno smetano zmešamo z mascarpone sirom in, ko je smetana že precej trda (če obrnemo ostane v skledi), postopno dodajamo malinino kašo z želatino. Pazimo, da ta ni prevroča.

Kremo nanesemo na pečen biskvit in v hladilniku pustimo nekaj ur, da se dobro ohladi, potem pa poljubno okrasimo.

Dobro vedeti

Po receptu lahko spečemo ali biskvit ali torto. Biskvit za torto pečemo v tortnem modelu in ga po peki prerežemo na pol, za navadni biskvit pa uporabimo klasični pekač.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
kokosova razmaščena moka
5,59 
Najnižja cena v 30 dneh: 7,99 €

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala