Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF kokosova torta z nežno kremo

LCHF kokosova torta z nežno kremo

LCHF kokosova torta z nežno kremo
Obrok: Sladica
Celoten čas: 55
minut
Število obokov: 14

Nežna sladica, ki polepša dan.

LCHF kokosova torta s sočnim in mehkim biskvitom polnega okusa,  ki ga svežina nežne kreme zelo lepo zaokroži.

Vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in je primerna tudi za diabetike. Nujno pa jo morajo poskusiti vsi ljubitelji kokosa!

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za biskvit:
Jajca
5
Jajca
5
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Mascarpone
250
g
Mascarpone
250
g
Konjak moka
1/2
ČŽ
Konjak moka
1/2
ČŽ
Kokosova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Mandljeva razmaščena moka
50
g
Mandljeva razmaščena moka
50
g
Kakav v prahu
po okusu
Kakav v prahu
po okusu
Vinski kamen
1
žlička
Vinski kamen
1
žlička
Sestavine za kremo:
Sladka smetana
500
ml
Sladka smetana
500
ml
Mascarpone
250
g
Mascarpone
250
g
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Eritritol v prahu z magnezijem
2-3
Želatina ali agar-agar
Želatina ali agar-agar
Maline
250
g
Maline
250
g
Za dekoracijo:
Liofilizirane maline
Liofilizirane maline
Temna čokolada brez sladkorja
Temna čokolada brez sladkorja
Postopek priprave
Najprej:

Jajca, sol in eritritol mešamo z mešalnikom tako dolgo, da se količina podvoji. Postopoma dodajamo mascarpone, konjak moko, razmaščeno mandljevo moko, razmaščeno kokosovo moko, kakav in vinski kamen.

Dobro premešano maso damo v namaščen pekač in ga pečemo 20 minut na 175°C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem.

Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Če pečemo torto, ga ohlajenega prerežemo na dva enaka oblata.

In nato:

Maline pokuhamo in precedimo. Sladimo z eritritolom. Želatino po navodilih namočimo in jo dodamo malinini kaši.

Dobro ohlajeno smetano zmešamo z mascarpone sirom in, ko je smetana že precej trda (če obrnemo ostane v skledi), postopno dodajamo malinino kašo z želatino. Pazimo, da ta ni prevroča.

Kremo nanesemo na pečen biskvit in v hladilniku pustimo nekaj ur, da se dobro ohladi, potem pa poljubno okrasimo.

Dobro vedeti:

Po receptu lahko spečemo ali biskvit ali torto. Biskvit za torto pečemo v tortnem modelu in ga po peki prerežemo na pol, za navadni biskvit pa uporabimo klasični pekač.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Samomama Emanuela.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
konjak moka 1
-15%
Izvirna cena je bila: 7,99 €.Trenutna cena je: 6,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 6,79 €
Mandljeva razmaščena moka Pajs brez obresti
-30%
Izvirna cena je bila: 13,99 €.Trenutna cena je: 9,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 9,79 €

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še