za diabetike
LCHF kokosova torta s sočnim in mehkim biskvitom polnega okusa, ki ga svežina nežne kreme zelo lepo zaokroži.
Vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in je primerna tudi za diabetike. Nujno pa jo morajo poskusiti vsi ljubitelji kokosa!
Jajca, sol in eritritol mešamo z mešalnikom tako dolgo, da se količina podvoji. Postopoma dodajamo mascarpone, konjak moko, razmaščeno mandljevo moko, razmaščeno kokosovo moko, kakav in vinski kamen.
Dobro premešano maso damo v namaščen pekač in ga pečemo 20 minut na 175°C. Če je pečeno, preverimo z zobotrebcem.
Pečen biskvit pustimo, da se ohladi. Če pečemo torto, ga ohlajenega prerežemo na dva enaka oblata.
Maline pokuhamo in precedimo. Sladimo z eritritolom. Želatino po navodilih namočimo in jo dodamo malinini kaši.
Dobro ohlajeno smetano zmešamo z mascarpone sirom in, ko je smetana že precej trda (če obrnemo ostane v skledi), postopno dodajamo malinino kašo z želatino. Pazimo, da ta ni prevroča.
Kremo nanesemo na pečen biskvit in v hladilniku pustimo nekaj ur, da se dobro ohladi, potem pa poljubno okrasimo.
Po receptu lahko spečemo ali biskvit ali torto. Biskvit za torto pečemo v tortnem modelu in ga po peki prerežemo na pol, za navadni biskvit pa uporabimo klasični pekač.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.