za diabetike
LCHF kakavov kolač: Slasten nizkohidratni kolač brez dodanega sladkorja ter brez laktoze in mlečnin. Enostaven recept, ki od tebe ne bo terjal zapackane kuhinje - za pripravo potrebuješ samo eno posodo!
Za osnovo smo uporabili našo zeleno bananino moko, ki jo lahko najdeš tudi v vseh dm prodajalnah po Sloveniji. Zelena bananina moka je vir odpornega škroba, pripomore k zdravju črevesja, odlično nadomešča pšenično moko v vseh receptih, idealna pa je tudi za diabetike. Več o njej lahko prebereš tukaj >>
Pečico segrejemo na 180°C.
V posodi z ročnim mešalnikom miksamo maslo in sladilo, dokler ne nastane mehka, kremna zmes. Dodamo jajca in zmešamo. Nato dodamo moko, kakav, mandlje, pecilni prašek, sol, kavo, vanilijo in vodo/mleko. Na koncu z lopatko vmešamo še čokolado.
Prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo 50 minut. Pustimo v pekaču 10 minut, nato prestavimo na rešetko za hlajenje. Prelijemo s kokosovim jogurtom in malinami ali dodatki po želji in uživamo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.