za diabetike
LCHF browniji iz lešnikove moke - njihova sočna struktura in poln okus te bosta navdušila!
Temna čokolada je v kombinaciji z lešnikovo moko prava bomba okusov, ki navduši vsakogar. Browniji so brez mlečnin (uporabimo kokosovo ali navadno maslo), dodanega sladkorja in brez glutena. Primerni tudi za LCHF/KETO in odlični za sladkanje ob vseh priložnostih.
Čokolado in maslo stopimo na vodni kopeli in pustimo, da se ohladi. Pečico segrejemo na 175°C.
V ločeni posodi z ročnim mešalnikom 10 minut stepamo jajca in eritritol - ta postopek je pomemben, saj tako dobimo res sočne, mehke brownije! Jajca so pripravljena, ko so mehka, puhasta in vsaj 3x večja. V zmes vlijemo ohlajeno čokolado z maslom. Premešamo in dodajmo vanilijo ter lešnikovo moko. Nežno premešamo in prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko.
Pečemo 20 minut. Browniji so pečeni, ko na vstavljenem zobotrebcu ni koščkov surovega testa, je pa še vseeno malo vlažen. Počakamo, da se ohladi, razrežemo in postrežemo.
Browniji so odlični z LCHF stracciatello po tem receptu.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.