Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO le merveilleux
keto le merveilleux

KETO le merveilleux

Slavna francoska sladica, ki si jo končno lahko privoščiš brez slabe vesti!

KETO le merveilleux: V originalni izvedbi vsebuje ta čudežna sladica kar nekaj sladkorja - ampak iz naših sestavin nam je uspelo pripraviti LCHF/KETO izvedbo te sladice, ki je 100% brez dodanega sladkorja!

Ko je Sanja pripravljala recept, so jo najbolj od vsega navdušili naši beljaki v prahu. Kaj je o njih povedala? Gre za dobro alternativo, ko imaš namen porabiti veliko beljakov – brez ločevanja, z dolgo obstojnostjo, enako konsistenco in zagotovljenim uspehom.

Se želiš o njihovi kvaliteti prepričati tudi ti? Več o njih izveš tukaj.

Celoten čas: 24
ur
Čas priprave: 30
minut
Število obokov: 12

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Beljaki v prahu
15
g
Beljaki v prahu
15
g
Voda
135
g
Voda
135
g
Eritritol v prahu z magnezijem
80-100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
80-100
g
Konjak moka
2
ČŽ
Konjak moka
2
ČŽ
Beli kis
1
ČŽ
Beli kis
1
ČŽ
Burbonska vanilija v prahu
1/2
ČŽ
Burbonska vanilija v prahu
1/2
ČŽ
Temna čokolada brez sladkorja
150
g
Temna čokolada brez sladkorja
150
g
V drugem koraku recepta potrebujemo še:
Eritritol v prahu z magnezijem
1
žlička
Eritritol v prahu z magnezijem
1
žlička
Burbonska vanilija v prahu
1/4
žličke
Burbonska vanilija v prahu
1/4
žličke
Smetana za stepanje (brez dodanega sladkorja)
500
ml
Smetana za stepanje (brez dodanega sladkorja)
500
ml
Postopek priprave
Najprej:

Pečico segrejemo na 110 stopinj. Pekač namastimo (da se peki papir ne bo premikal, ko bomo brizgali sneg) in obložimo s papirjem za peko.

V skledi združimo beljake v prahu in vodo. Na srednji temperaturi jih miksamo tako dolgo, da nastane rahel sneg. Nato po žlicah postopoma dodajamo eritritol in miksamo. Na koncu dodamo še konjak moko, vaniljo in kis in premešamo.

Nato:

Beljake predenemo v slaščičarsko vrečko in na papir nabrizgamo dve obliki – ena naj bo v obliki polža za podlago, druga pa v obliki kupčka za vrhnjo plast sladice. Premer polža naj bo nekje 7-8 cm, saj se med peko nekoliko skrči. Po želji lahko naredimo tudi manjše zalogaje po par cm premera. Temu primerno prilagodimo tudi velikost kupčkov.

Pekač damo v pečico in jih sušimo 90 minut. Nato pečico ugasnemo, med vrata damo kuhalnico in pustimo, da se beljaki počasi ohladijo v pečici, najbolje čez noč.
Naslednji dan:

Naslednji dan stepemo smetano z vaniljo in eritritol do trdne teksture. Na prvo plast dodamo zajetno žlico smetane, nanjo vtisnemo kupček meringe in s smetano premažemo okrog in okrog po stranicah sladice. Nato jo povaljamo v čokoladnih ostružkih, ki jih naredimo tako, da čokolado nastrgamo z lupilnikom za zelenjavo.

Po želji lahko v smetano damo tudi sadje, npr. maline, borovnice ali jagode. Okrasimo po želji. Ponudimo jo takoj ali pa hranimo v hladilniku.
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu