za diabetike
KETO le merveilleux: V originalni izvedbi vsebuje ta čudežna sladica kar nekaj sladkorja - ampak iz naših sestavin nam je uspelo pripraviti LCHF/KETO izvedbo te sladice, ki je 100% brez dodanega sladkorja!
Ko je Sanja pripravljala recept, so jo najbolj od vsega navdušili naši beljaki v prahu. Kaj je o njih povedala? Gre za dobro alternativo, ko imaš namen porabiti veliko beljakov – brez ločevanja, z dolgo obstojnostjo, enako konsistenco in zagotovljenim uspehom.
Se želiš o njihovi kvaliteti prepričati tudi ti? Več o njih izveš tukaj.
Pečico segrejemo na 110 stopinj. Pekač namastimo (da se peki papir ne bo premikal, ko bomo brizgali sneg) in obložimo s papirjem za peko.
V skledi združimo beljake v prahu in vodo. Na srednji temperaturi jih miksamo tako dolgo, da nastane rahel sneg. Nato po žlicah postopoma dodajamo eritritol in miksamo. Na koncu dodamo še konjak moko, vaniljo in kis in premešamo.
Beljake predenemo v slaščičarsko vrečko in na papir nabrizgamo dve obliki – ena naj bo v obliki polža za podlago, druga pa v obliki kupčka za vrhnjo plast sladice. Premer polža naj bo nekje 7-8 cm, saj se med peko nekoliko skrči. Po želji lahko naredimo tudi manjše zalogaje po par cm premera. Temu primerno prilagodimo tudi velikost kupčkov.
Naslednji dan stepemo smetano z vaniljo in eritritol do trdne teksture. Na prvo plast dodamo zajetno žlico smetane, nanjo vtisnemo kupček meringe in s smetano premažemo okrog in okrog po stranicah sladice. Nato jo povaljamo v čokoladnih ostružkih, ki jih naredimo tako, da čokolado nastrgamo z lupilnikom za zelenjavo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!