Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO kokosov kolač brez mlečnin
keto kokosov kolač brez mlečnin

KETO kokosov kolač brez mlečnin

Odličen kokosov kolač s slastno FIT kremo - vse brez obresti!

Odličen KETO kolač z okusom kokosa, okrašen z osvežilno kremo.

Če popolnoma sledimo receptu in kolač na koncu razdelimo na 10 enakih kosov, bo vsak od njih vseboval SAMO 99 kcal in SAMO 2,7 g ogljikovih hidratov, 6 g maščob in kar 8,5 g beljakovin.

Recept je z nami delila Lana, za pripravo KETO kolača pa je uporabila našo fino mleto KOKOSOVO razmaščeno moko, ki bo s svojim nežnim okusom navdušila vse ljubitelje kokosovih peciv.

Razmaščena in fino mleta KOKOSOVA moka ne vsebuje glutena in je izvrstna za pripravo zdravih in FIT peciv, krem, pudingov in drugih jedi.

Celoten čas: 1
ura
Čas priprave: 30
minut
Število obokov: 10

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja

Hranilne vrednosti

Energijska vrednost
99
kcal
Maščobe
6
g
Ogljikovi hidrati
2.7
g
Beljakovine
8.5
g
Sestavine za biskvit:
Jajca
4
Jajca
4
Beljaki v prahu
3
g
Beljaki v prahu
3
g
Voda
27
ml
Voda
27
ml
Kokosova razmaščena moka
35
g
Kokosova razmaščena moka
35
g
Veganske beljakovine vanilija
30
g
Veganske beljakovine vanilija
30
g
Pecilni prašek
10
g
Pecilni prašek
10
g
Nastrgana limonina lupina
Nastrgana limonina lupina
Eritritol v prahu z magnezijem
50-100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
50-100
g
Sestavine za kremo:
Kisla smetana ali strjen del kokosovega mleka iz konzerve
250
g
Kisla smetana ali strjen del kokosovega mleka iz konzerve
250
g
Konjak moka
1-2
ČŽ
Konjak moka
1-2
ČŽ
Postopek priprave
Pripravimo biskvit:

Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih v večji posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo skupaj z jajci. Stepamo približno 3-5min, nato dodamo preostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.

Namastimo pekač in pripravljeno maso vlijemo vanj. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 20-30 min. Če je testo pečeno, najlažje preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec, ki ob izvleki ostane suh.

Pečen biskvit ohladimo.

In nato kremo:

Z električnim mešalnikom zmiksamo kislo smetano in eritritol v prahu. Po želji lahko dodamo aromo po okusu.

Nato dodamo še 1čz konjak moke in zmiksamo. Po potrebi dodamo še pol ali več žličke konjak moke. Ob stepanju se konjak moka vedno bolj gosti.

Na koncu pripravljeno belo kremo premažemo čez pečen biskvit in po želji okrasimo.

Dobro vedeti

Če smo na strogem LCHF/KETO lahko veganske riževe  beljakovine nadomestimo z BURBONSKO vanilijo v prahu in dodatnimi 10 g razmaščene kokosove moke.

Za mehkejši biskvit stepamo jajca 5 min.

Kislo smetano lahko zamenjamo za kokosovo kremo ali grški jogurt. Odvisno od strukture izbranega, dodamo več ali manj konjak moke.

Te zanima več o naši kokosovi moki?
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Diabfit Lana

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami