za diabetike
Odličen KETO kolač z okusom kokosa, okrašen z osvežilno kremo.
Če popolnoma sledimo receptu in kolač na koncu razdelimo na 10 enakih kosov, bo vsak od njih vseboval SAMO 99 kcal in SAMO 2,7 g ogljikovih hidratov, 6 g maščob in kar 8,5 g beljakovin.
Recept je z nami delila Lana, za pripravo KETO kolača pa je uporabila našo fino mleto KOKOSOVO razmaščeno moko, ki bo s svojim nežnim okusom navdušila vse ljubitelje kokosovih peciv.
Razmaščena in fino mleta KOKOSOVA moka ne vsebuje glutena in je izvrstna za pripravo zdravih in FIT peciv, krem, pudingov in drugih jedi.
Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih v večji posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo skupaj z jajci. Stepamo približno 3-5min, nato dodamo preostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo.
Namastimo pekač in pripravljeno maso vlijemo vanj. Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 20-30 min. Če je testo pečeno, najlažje preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec, ki ob izvleki ostane suh.
Pečen biskvit ohladimo.
Z električnim mešalnikom zmiksamo kislo smetano in eritritol v prahu. Po želji lahko dodamo aromo po okusu.
Nato dodamo še 1čz konjak moke in zmiksamo. Po potrebi dodamo še pol ali več žličke konjak moke. Ob stepanju se konjak moka vedno bolj gosti.
Na koncu pripravljeno belo kremo premažemo čez pečen biskvit in po želji okrasimo.
Če smo na strogem LCHF/KETO lahko veganske riževe beljakovine nadomestimo z BURBONSKO vanilijo v prahu in dodatnimi 10 g razmaščene kokosove moke.
Za mehkejši biskvit stepamo jajca 5 min.
Kislo smetano lahko zamenjamo za kokosovo kremo ali grški jogurt. Odvisno od strukture izbranega, dodamo več ali manj konjak moke.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.