za diabetike
Čokoladne kocke brez glutena: Sočen čokoladni recept s pudingom. Brez glutena, mlečnin in dodanega sladkorja.
S kombinacijo čokoladnega pudinga, pravega kakava in čokolade brez sladkorja smo v receptu dosegli trojni čokoladni efekt, ki bo očaral vse ljubitelje čokoladnih okusov. Čokoladne kocke brez glutena so izvrstna izbira tudi za diabetike!
Biskvit za čokoladne kocke brez glutena smo naredili na osnovi zelene bananine moke, ki je kraljica med brezglutenskimi mokami in navdušuje tudi diabetike. Vse to predvsem zaradi bogate vsebnosti odpornega škroba. Ne veš, kaj je odporni škrob? Vse o njem smo zapisali tukaj.
Pečico segrejemo na 180°C. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi pa mokre (vse, razen čokolade). Mokrim sestavinam dodamo suhe in premešamo samo toliko, da se vse sestavine povežejo. Na koncu dodamo še čokolado in premešamo z lopatko.
Prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo 35-38 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima koščkov testa. Pustimo v pekaču in ohladimo.
Pripravimo puding po navodilih na vrečki: Vsebino vrečke stresemo v lonec, postopoma dodajamo 0,5 l mleka ali vode in vmes stalno mešamo.
Puding segrevamo na srednji temperaturi, dokler se ne zgosti, nato pa še vročega prelijemo po rahlo ohlajenem biskvitu.
Vse skupaj za vsaj 4 ure postavimo v hladilnik, nato pa postrežemo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!