Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Čokoladne kocke brez glutena

Čokoladne kocke brez glutena

čokoladne kocke brez glutena
Obrok: Sladica
Celoten čas: 5
ur
Število obokov: 12

Sočen čokoladni biskvit!

Čokoladne kocke brez glutena: Sočen čokoladni recept s pudingom. Brez glutena, mlečnin in dodanega sladkorja.

S kombinacijo čokoladnega pudinga, pravega kakava in čokolade brez sladkorja smo v receptu dosegli trojni čokoladni efekt, ki bo očaral vse ljubitelje čokoladnih okusov. Čokoladne kocke brez glutena so izvrstna izbira tudi za diabetike!

Biskvit za čokoladne kocke brez glutena smo naredili na osnovi zelene bananine moke, ki je kraljica med brezglutenskimi mokami in navdušuje tudi diabetike. Vse to predvsem zaradi bogate vsebnosti odpornega škroba. Ne veš, kaj je odporni škrob? Vse o njem smo zapisali tukaj.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za biskvit:
Zelena bananina moka
70
g
Zelena bananina moka
70
g
Eritritol v prahu z magnezijem
155
g
Eritritol v prahu z magnezijem
155
g
Kakav v prahu
30
g
Kakav v prahu
30
g
Mleko ali rastlinski napitek
80
g
Mleko ali rastlinski napitek
80
g
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Pecilni prašek
1/2
ČŽ
Pecilni prašek
1/2
ČŽ
Jajce
1
Jajce
1
Olivno olje
55
g
Olivno olje
55
g
Temna čokolada brez sladkorja (nasekljana)
75
g
Temna čokolada brez sladkorja (nasekljana)
75
g
Sestavine za preliv:
Vlakninski puding čokolada
50
g
Vlakninski puding čokolada
50
g
Mleko ali rastlinski napitek
500
ml
Mleko ali rastlinski napitek
500
ml
Postopek priprave
Pripravimo biskvit:

Pečico segrejemo na 180°C. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi pa mokre (vse, razen čokolade). Mokrim sestavinam dodamo suhe in premešamo samo toliko, da se vse sestavine povežejo. Na koncu dodamo še čokolado in premešamo z lopatko.

Prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo 35-38 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima koščkov testa. Pustimo v pekaču in ohladimo.

In nato še puding:

Pripravimo puding po navodilih na vrečki: Vsebino vrečke stresemo v lonec, postopoma dodajamo 0,5 l mleka ali vode in vmes stalno mešamo.

Puding segrevamo na srednji temperaturi, dokler se ne zgosti, nato pa še vročega prelijemo po rahlo ohlajenem biskvitu.

Vse skupaj za vsaj 4 ure postavimo v hladilnik, nato pa postrežemo.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Nina Zorčič.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.