za diabetike
Te domače LCHF/KETO bombetke so odlična izbira za vse, ki pazite na vnos ogljikovih hidratov. Primerne so za diabetike in ne vsebujejo glutena, v njih pa tudi ni dodanega sladkorja. i
Prepričajo s svojo originalno strukturo, finim okusom, čudovito skorjico in mehko notranjostjo, zato boš te LCHF/KETO bombetke po prvi pokušini zagotovo delal/a zelo pogosto - še dobro, da recept ni preveč zapleten! Bombetk lahko narediš tudi več, jih zamrzneš in vzameš iz skrinje, ko jih potrebuješ.
Okus teh domačih LCHF/KETO bombetk je zelo podoben navadnemu črnemu/temnemu kruhu, njihova struktura pa je prijetna, rahla in puhasta.
Kot osnovo recepta smo uporabili našo sezamovo razmaščeno moko, ki čudovito popestri okus in preseneti z vrhunskimi hranilnimi vrednostmi.
Najprej dobro premešamo suhe sestavine (moke, indijski trpotec, sol, pecilni prašek), nato pa med suhe sestavine vmešamo še vse mokre sestavine – vodo pustimo za na koncu.
Mešamo do enotne strukture in maso na koncu rahlo pregnetemo – ročno ali z nastavkom za gnetenje.
Oblikujemo bombetke, žemljice ali štručke, jih po želji okrasimo s semeni, in pečemo v predogreti pečici cca. 45 minut na 170°C.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.