LCHF/KETO SACHER TORTA


Dunajska klasika v brezobrestni različici!

Sanja iz kulinaričnega bloga La Sanja je iz naših sestavin spekla čudovito LCHF/KETO sacher torto, ki prepriča že na pogled, njen okus pa je tisti, zaradi katerega si boš želel/a, da je ne bi nikoli zmanjkalo – pa čeprav v njej ni niti pikice dodanega sladkorja. 😉

Ta lepotička je hkrati tudi sila enostavna za pripravo, saj poleg biskvita sestoji samo še iz premaza in preliva – ampak naj te njena enostavnost ne zavede – že pri prvem koščku se ti bo namreč v ustih razlila simfonija okusov, ki te nikakor ne bo pustila ravnodušne oz. ravnodušnega.

 

Recept je:

  • LCHF, KETO

  • BREZ GLUTENA

  • BREZ dodanega SLADKORJA

  • Primeren za DIABETIKE

Količina sestavin v receptu zadostuje za okrogli pekač premera 20 cm oz. za okoli 8 oseb 🙂

Sestavine za biskvit:

Sestavine za preliv:

  • 1 dcl mleka

  • 3-4 JŽ ruma

Sestavine za glazuro:

Dodatki:

Najprej:

Pečico segrejemo na 150 stopinj, pekač obložimo s papirjem za peko in ga namastimo po robovih.

Najprej se lotimo priprave biskvita. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Slednje stepemo v trd sneg in damo na stran. Čokolado stopimo nad soparo. V skledi združimo suhe sestavine: mandljevo moko, bourbon vaniljo, kakav in pecilni prašek. Premešamo.

Maslo stepamo 5 minut, da naraste in postane penasto. Med stalnim mešanjem dodajamo rumenjak za rumenjakom in stopljeno čokolado. Sledijo suhe sestavine, dodajamo jih po žlicah, na koncu z lopatko previdno vmešamo še sneg beljakov.

Maso vlijemo v pekač in pečemo 15 minut na 150 nato še 20-25 na 190 stopinjah. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen; v nasprotnem primeru peko ustrezno podaljšamo. Popolnoma ohladimo v pekaču.

Nato:

Ohlajen biskvit prerežemo na 2-3 oblate. Vsakega posebej premažemo s par žlicami preliva, da bo bolj sočen, nato pa še z marmelado. Postopek ponovimo za vse oblate, marmelado pa premažemo tudi po stranicah in po vrhu torte.

In na koncu:

Za glazuro nad soparo stopimo maslo in na koščke narezano čokolado. Ko se masa nekoliko ohladi na sobno temperaturo, jo enakomerno prelijemo čez tortico. Za par ur jo postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo, glazura pa strdi.

Pred serviranjem jo okrasimo še s stepeno sladko smetano in po želji potrosimo z malo kakava v prahu. Hranimo v zaprti posodi na hladnem.