Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
Puhasti KETO kruh
puhasti keto kruh

Puhasti KETO kruh

Puhasta poslastica brez bele moke …

PUHASTI KETO KRUH po tem receptu je izjemno mehek in puhast, vsebuje pa ZELO MALO OGLJIKOVIH HIDRATOV, zato lahko v njem uživate vsi, ki pazite na njihov dnevni vnos.

Zaradi naših BELJAKOV v prahu je njegova struktura puhasta kot oblak. Beljaki v prahu so čisto naravni, le za uporabo so bolj praktični, saj se z njimi izogneš nepotrebnemu packanju in ločevanju beljakov.

Celoten čas: 1
ura
Čas priprave: 20
minut
Število obokov: 9

Načini prehranjevanja

LCHF
KETO
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
Razmaščena mandljeva moka
110
g
Razmaščena mandljeva moka
110
g
Kokosova razmaščena moka
30
g
Kokosova razmaščena moka
30
g
Pecilni prašek
10
g
Pecilni prašek
10
g
Himalajska sol
1
ščepec
Himalajska sol
1
ščepec
Maslo
75
g
Maslo
75
g
Beljaki v prahu
36
g
Beljaki v prahu
36
g
Voda
324
ml
Voda
324
ml
Konjak moka
1/2
ČŽ
Konjak moka
1/2
ČŽ
Eritritol v prahu z magnezijem
po želji
Eritritol v prahu z magnezijem
po želji
Postopek priprave
Najprej

Pečico segrejemo na 160-165°C. Pekač za hlebčke obložimo s papirjem za peko.

Mandljevo moko, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, konjak moko in sol dobro zmešamo skupaj kar v mešalniku. Dodamo še maslo (stopljeno) in spet premešamo.

Nato

V zelo veliki skledi z ročnim mešalnikom stepemo beljake in vodo, dokler ne nastanejo trdni vrhovi.  Polovico snega iz beljakov nežno primešamo mešanici v mešalniku – na najnižji stopnji premešamo samo toliko, da se beljaki povežejo z ostalimi sestavinami.

Zdaj pa zmes iz mešalnika nežno prenesemo v visoko skledo z preostalo polovico beljakov. Nežno in rahlo združimo beljake s preostalo maso, da ohranimo puhasto strukturo. Poskusimo ne mešati, ampak zmes bolj “zlagati” ali ovijati v beljake.

In na koncu

Maso prenesemo v pekač. Pečemo približno 40 minut, dokler zgornja plast kruha ne postane zlato rjava. Po 40. minutah z aluminijevo folijo na vrh pekača naredimo t.i. šotor in pečemo še 30-45 minut, dokler se zgornja plast krha ne stisne in ob pritisku izpusti mehki zvok.

Kruh pred rezanjem popolnoma ohladimo.

Ne želiš kruha z okusom po marcipanu? Za pripravo izberi našo visoko kvalitetno mandljevo razmaščeno moko.
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
kokosova razmaščena moka
5,59 
Najnižja cena v 30 dneh: 7,99 €

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
jagodni sladoled
130
minut
1
Beljakovinski jagodni sladoled brez mlečnin
LCHF polnjena paprika
75
minut
2
LCHF Polnjene paprike
FIT kokosove kroglice brez peke
10
minut
10
FIT kokosove kroglice brez peke