Najprej
Pečico segrejemo na 160-165°C. Pekač za hlebčke obložimo s papirjem za peko.
Mandljevo moko, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, konjak moko in sol dobro zmešamo skupaj kar v mešalniku. Dodamo še maslo (stopljeno) in spet premešamo.
PUHASTI KETO KRUH po tem receptu je izjemno mehek in puhast, vsebuje pa ZELO MALO OGLJIKOVIH HIDRATOV, zato lahko v njem uživate vsi, ki pazite na njihov dnevni vnos.
Pečico segrejemo na 160-165°C. Pekač za hlebčke obložimo s papirjem za peko.
Mandljevo moko, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol, konjak moko in sol dobro zmešamo skupaj kar v mešalniku. Dodamo še maslo (stopljeno) in spet premešamo.
V zelo veliki skledi z ročnim mešalnikom stepemo beljake in vodo, dokler ne nastanejo trdni vrhovi. Polovico snega iz beljakov nežno primešamo mešanici v mešalniku – na najnižji stopnji premešamo samo toliko, da se beljaki povežejo z ostalimi sestavinami.
Zdaj pa zmes iz mešalnika nežno prenesemo v visoko skledo z preostalo polovico beljakov. Nežno in rahlo združimo beljake s preostalo maso, da ohranimo puhasto strukturo. Poskusimo ne mešati, ampak zmes bolj “zlagati” ali ovijati v beljake.
Maso prenesemo v pekač. Pečemo približno 40 minut, dokler zgornja plast kruha ne postane zlato rjava. Po 40. minutah z aluminijevo folijo na vrh pekača naredimo t.i. šotor in pečemo še 30-45 minut, dokler se zgornja plast krha ne stisne in ob pritisku izpusti mehki zvok.
Kruh pred rezanjem popolnoma ohladimo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.