za diabetike
Palačinke z moko iz zelenih banan so primerne za široko paleto različnih načinov prehranjevanja, navdušujejo tako diabetike kot ljudi s celiakijo - preverjeno pa so nad njimi navdušeni tudi vsi ljubitelji palačink iz navadne bele moke.
In to je tudi glavni razlog, da je naša zelena bananina moka tako priljubljena - po uporabi in načinu obnašanja je zelo podobna pšenični beli moki. Z njo lahko v vseh receptih, razen pri kruhu, nadomestiš belo moko in/ali ovsene kosmiče. Je sladkastega okusa, ki spominja na otrobe.
Vse sestavine (razen olja oz. kokosove maščobe) dobro premešamo. Pripravljeno maso pustimo počivati vsaj 10 minut, če nismo preveč lačni pa kar pol ure.
Pečemo na dobro segreti ponvi. Pred vsako zajemalko mase damo na ponev 1/4 žličke olja. Palačinke pečemo približno 2 minuti na vsaki strani.
Tako pripravljene palačinke lahko uživate same ali pa jih popestrite z nadevom/namazom po navdihu.
Za brezlaktozno verzijo palačink uporabi mleko brez laktoze ali rastlinsko mleko. Za vegansko pa veganski nadomestek jajc in rastlinsko mleko.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.