Priprava mlečnega riža je enostavna in okusna. Začnemo tako, da pajsoRiž temeljito splahnemo pod tekočo vodo. Nato vzamemo kozico in vanjo vlijemo polovico mleka. Ko mleko postane toplo vsujemo pajsoRiž in nadaljujemo z nizkim ognjem. Opcijsko lahko dodamo tudi 2-3 kapljice flavor drops vanilija.
Med kuhanjem na nizkem ognju bomo pazljivo spremljali, da ne zavre, in nadaljevali kuhanje približno 5 minut. To bo PajsoRižu omogočilo, da absorbira okuse in se napije mleka.
Medtem, v ločeni kozici, pripravimo Vlakninski puding vanilija, sledimo navodilom na embalaži. Ko je puding pripravljen, ga previdno vlijemo v kozico k mlečnemu rižu. Temeljito premešamo sestavine, da se lepo združijo, in skupaj kuhamo še nekaj minut. Med kuhanjem mešamo, da se ne sprime na dno posode.
Če želite bolj gosto maso, lahko zmanjšate količino tekočine, vendar bodite pozorni, da ne postane preveč gosto.
Tako pripravljen mlečni riž je slastna poslastica, ki jo lahko postrežemo kot sladico ali prigrizek. Okusen je topel ali hladen, in lahko ga okrasimo s sadjem, oreščki ali kakvom po želji. Uživajte!
P.S.: Čokoholiki si lahko mlečni riž naredite še slastnejši in sicer s čokoladnim pudingom <3