Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Makova LCHF potica
makova lchf potica

Makova LCHF potica

Bogato nadevana FIT lepotica!

Makova LCHF potica - ta bogato nadevana FIT potica je odlična izbira za praznike. Ker ne vsebuje žitnih mok ali dodanega sladkorja in je brez glutena, bo njen okus razveselil vse, ki se želite velikonočno sladkati na bolj zdrav način.

Ne spreglej: Če želiš pri pripravi testa prihraniti na času, uporabi našo mešanico za KETO potico. Ta omogoča, da si testo spečeš iz samo treh sestavin in brez čakanja.

Celoten čas: 105
minut
Čas priprave: 60
minut
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Stopljena kokosova maščoba
100
g
Stopljena kokosova maščoba
100
g
Kremni sir
250
g
Kremni sir
250
g
Jajca
4
Jajca
4
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Mandljeva razmaščena moka
200
g
Mandljeva razmaščena moka
200
g
Moka indijskega trpotca
50
g
Moka indijskega trpotca
50
g
Vinski kamen
1
žlička
Vinski kamen
1
žlička
Sol
1/2
žličke
Sol
1/2
žličke
Pomarančna lupinica v prahu
1/2
žličke
Pomarančna lupinica v prahu
1/2
žličke
Sestavine za nadev:
Mleti mak
300
g
Mleti mak
300
g
Kisla smetana
200
dl
Kisla smetana
200
dl
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Eritritol v prahu z magnezijem
100
g
Jajce
1
Jajce
1
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Burbonska vanilija v prahu / vanilijeva aroma
po okusu
Burbonska vanilija v prahu / vanilijeva aroma
po okusu
Rum
po okusu
Rum
po okusu
Postopek priprave
Najprej:

Vse sestavine za testo dobro premešamo in zamesimo testo, ki ga za cca. 1 uro (ne več) postavimo v hladilnik.

Nato pripravimo nadev: Mleti mak, sladkor, jajci, kislo smetano, začimbe in rum zmešamo v homogeno zmes. Če je nadev preredek – lahko dodamo kakšno žičko razmaščene sezamove moke.

Nato:

Ohlajeno testo med dvema papirjema za peko razvaljamo na enakomerno debel na kvadrat, širine 50 cm (oz. kolikor nam dopušča velikost pekača) in dolžine vsaj 60 cm.

Na razvaljano testo enakomerno namažemo makov nadev (tam, kjer bomo zaključili z zvijanjem pustimo nenamazan rob, da nam nadev ne bo lezel ven). Namazano testo zvijemo in postavimo v namaščen pekač.

In na koncu:

Z zobotrebcem ali špilo večkrat prebodemo potico po celem zgornjem delu. Da se med peko zgornji del ne
zasmodi preveč, jo pokrijemo s papirjem za peko.

Pečemo 45 minut na 175°C – stanje peke preverimo z zobotrebcem.

Vročo potico zavijemo v serviet, da počiva ter se počasi ohladi. Ohlajeno makovo potico razrežemo.

Dobro vedeti

Količine sestavin v receptu zadostujejo za 50 cm pekač za kruh. Če želiš prihraniti na času, lahko testo pripraviš tudi iz naše mešanice za KETO potico.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu