za diabetike
Makova LCHF potica - ta bogato nadevana FIT potica je odlična izbira za praznike. Ker ne vsebuje žitnih mok ali dodanega sladkorja in je brez glutena, bo njen okus razveselil vse, ki se želite velikonočno sladkati na bolj zdrav način.
Ne spreglej: Če želiš pri pripravi testa prihraniti na času, uporabi našo mešanico za KETO potico. Ta omogoča, da si testo spečeš iz samo treh sestavin in brez čakanja.
Vse sestavine za testo dobro premešamo in zamesimo testo, ki ga za cca. 1 uro (ne več) postavimo v hladilnik.
Nato pripravimo nadev: Mleti mak, sladkor, jajci, kislo smetano, začimbe in rum zmešamo v homogeno zmes. Če je nadev preredek – lahko dodamo kakšno žičko razmaščene sezamove moke.
Ohlajeno testo med dvema papirjema za peko razvaljamo na enakomerno debel na kvadrat, širine 50 cm (oz. kolikor nam dopušča velikost pekača) in dolžine vsaj 60 cm.
Na razvaljano testo enakomerno namažemo makov nadev (tam, kjer bomo zaključili z zvijanjem pustimo nenamazan rob, da nam nadev ne bo lezel ven). Namazano testo zvijemo in postavimo v namaščen pekač.
Z zobotrebcem ali špilo večkrat prebodemo potico po celem zgornjem delu. Da se med peko zgornji del ne
zasmodi preveč, jo pokrijemo s papirjem za peko.
Pečemo 45 minut na 175°C – stanje peke preverimo z zobotrebcem.
Vročo potico zavijemo v serviet, da počiva ter se počasi ohladi. Ohlajeno makovo potico razrežemo.
Količine sestavin v receptu zadostujejo za 50 cm pekač za kruh. Če želiš prihraniti na času, lahko testo pripraviš tudi iz naše mešanice za KETO potico.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.