Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF šamrole
lchf šamrole

LCHF šamrole

S pravimi sestavinami do klasike na LCHF način!

LCHF šamrole - s pomočjo naših sestavin si jih tudi ti lahko pripraviš doma. Postopek pa je veliko bolj enostaven, kot bi si človek mislil!

Za testo smo uporabili kombinacijo kokosove in mandljeve razmaščene moke, ki ju skupaj fino poveže konjak moka. Tako pripravljeno testo za šamrole se lepo oblikuje, nadvse prijeten pa je tudi njegov okus. Beljaki v prahu pa v kombinaciji z eritritolom v prahu poskrbijo za super puhasto notranjost.

Recept je odličen za popestritev (tudi pred)prazničnih dni brez slabe vesti.

Celoten čas: 90
minut
Čas priprave: 1
ura
Število obokov: 3

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Mandljeva razmaščena moka
50
g
Mandljeva razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
30
g
Kokosova razmaščena moka
30
g
Maslo (ohlajeno)
50
g
Maslo (ohlajeno)
50
g
Kremni sir (ohlajen)
30
g
Kremni sir (ohlajen)
30
g
Konjak moka
1/2
žličke
Konjak moka
1/2
žličke
Jajce (rahlo stepeno)
1
Jajce (rahlo stepeno)
1
Sol
1/4
žličke
Sol
1/4
žličke
Sestavine za kremo:
Beljaki v prahu
6
g
Beljaki v prahu
6
g
Voda
36
g
Voda
36
g
Eritritol v prahu z magnezijem
25
g
Eritritol v prahu z magnezijem
25
g
Postopek priprave
Pripravimo testo:

Vse sestavine, razen jajca, z rokami zmešamo skupaj. Nato dodamo še jajce in vgnetemo testo, ki ga za eno uro postavimo v hladilnik.

Po počivanju med dvema papirjema za peko razvaljamo testo na debelino cca. 3 mm. Narežemo trakove in jih navijemo na modele za šamrole. Pečemo 15 minut na 200°C.

In kremo:

Z mikserjem zmešamo vodo in beljake v prahu. Stepenim beljakom postopoma dodamo eritritol v prahu in nadaljujemo z miksanjem, dokler ne dobimo želene konsistence kreme.

Z dresirno vrečko nadevamo kremo v rolice in jih potresemo z eritritolom v prahu.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala