za diabetike
LCHF šamrole - s pomočjo naših sestavin si jih tudi ti lahko pripraviš doma. Postopek pa je veliko bolj enostaven, kot bi si človek mislil!
Za testo smo uporabili kombinacijo kokosove in mandljeve razmaščene moke, ki ju skupaj fino poveže konjak moka. Tako pripravljeno testo za šamrole se lepo oblikuje, nadvse prijeten pa je tudi njegov okus. Beljaki v prahu pa v kombinaciji z eritritolom v prahu poskrbijo za super puhasto notranjost.
Recept je odličen za popestritev (tudi pred)prazničnih dni brez slabe vesti.
Vse sestavine, razen jajca, z rokami zmešamo skupaj. Nato dodamo še jajce in vgnetemo testo, ki ga za eno uro postavimo v hladilnik.
Po počivanju med dvema papirjema za peko razvaljamo testo na debelino cca. 3 mm. Narežemo trakove in jih navijemo na modele za šamrole. Pečemo 15 minut na 200°C.
Z mikserjem zmešamo vodo in beljake v prahu. Stepenim beljakom postopoma dodamo eritritol v prahu in nadaljujemo z miksanjem, dokler ne dobimo želene konsistence kreme.
Z dresirno vrečko nadevamo kremo v rolice in jih potresemo z eritritolom v prahu.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!