za diabetike
Vroča čokolada: Če si jo pripraviš po tem receptu bo vroč nougat užitek še bolj božanski, saj smo čudovit okus vroče nougat čokolade dosegli brez uporabe sladkorja in celo brez mlečnin.
Glavne zvezde recepta so tri: Lešnikova razmaščena moka, temna čokolada brez sladkorja in konjak moka. Prva poskrbi za nežen okus po lešnikih in receptu doda nekaj beljakovin. Druga vsebuje samo 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev na celo tablico in je idealna za čokoladna razvajanja vseh vrst. Tretja pa podpre delovanje prebave in poskrbi za ravno prav gosto strukturo čokolade.
V loncu na srednjem ognju segrevamo mleko, lešnikovo moko, kakav v prahu, eritritol v prahu, cimet in temno čokolado.
Ko se čokolada stopi, mleko segreje in vse sestavine povežejo, dodamo še konjak moko in dobro premešamo. Odstavimo, prelijemo v pripravljeno skodelico in pustimo kakšno minuto ali dve, da se malo ohladi in zgosti.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.