za diabetike
Sacher torta - Sanja jo je iz naših sestavin spekla na LCHF/KETO način! Čudovita torta po tem receptu prepriča že na pogled, njen okus pa je tisti, zaradi katerega si boš želel/a, da je ne bi nikoli zmanjkalo - pa čeprav v njej ni niti pikice dodanega sladkorja. ;)
Ta sacher lepotička je hkrati tudi sila enostavna za pripravo, saj poleg biskvita sestoji samo še iz premaza in preliva - ampak naj te njena enostavnost ne zavede - sacher torta ti bo že pri prvem koščku v ustih razlila simfonijo okusov, ki te nikakor ne bo pustila ravnodušne oz. ravnodušnega.
Kaj pa marmelada? Mi smo za sacher torto uporabili našo marelično marmelado, ki je narejena v Sloveniji in je čisto brez dodanih sladkorjev.
Pečico segrejemo na 150 stopinj, pekač obložimo s papirjem za peko in ga namastimo po robovih.
Najprej se lotimo priprave biskvita. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Slednje stepemo v trd sneg in damo na stran. Čokolado stopimo nad soparo. V skledi združimo suhe sestavine: mandljevo moko, bourbon vaniljo, kakav in pecilni prašek. Premešamo.
Maslo stepamo 5 minut, da naraste in postane penasto. Med stalnim mešanjem dodajamo rumenjak za rumenjakom in stopljeno čokolado. Sledijo suhe sestavine, dodajamo jih po žlicah, na koncu z lopatko previdno vmešamo še sneg beljakov.
Maso vlijemo v pekač in pečemo 15 minut na 150 nato še 20-25 na 190 stopinjah. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen; v nasprotnem primeru peko ustrezno podaljšamo. Popolnoma ohladimo v pekaču.
Ohlajen biskvit prerežemo na 2-3 oblate. Vsakega posebej premažemo s par žlicami preliva, da bo bolj sočen, nato pa še z marmelado. Postopek ponovimo za vse oblate, marmelado pa premažemo tudi po stranicah in po vrhu torte.
Za glazuro nad soparo stopimo maslo in na koščke narezano čokolado. Ko se masa nekoliko ohladi na sobno temperaturo, jo enakomerno prelijemo čez tortico. Za par ur jo postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo, glazura pa strdi.
Pred serviranjem jo okrasimo še s stepeno sladko smetano in po želji potrosimo z malo kakava v prahu. Hranimo v zaprti posodi na hladnem.