Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
LCHF/KETO sacher torta
lchf keto sacher torta pajs brez obresti

LCHF/KETO sacher torta

Dunajska klasika v brezobrestni različici!

Sacher torta - Sanja jo je iz naših sestavin spekla na LCHF/KETO način! Čudovita torta po tem receptu prepriča že na pogled, njen okus pa je tisti, zaradi katerega si boš želel/a, da je ne bi nikoli zmanjkalo - pa čeprav v njej ni niti pikice dodanega sladkorja. ;)

Ta sacher lepotička je hkrati tudi sila enostavna za pripravo, saj poleg biskvita sestoji samo še iz premaza in preliva - ampak naj te njena enostavnost ne zavede - sacher torta ti bo že pri prvem koščku v ustih razlila simfonijo okusov, ki te nikakor ne bo pustila ravnodušne oz. ravnodušnega.

Kaj pa marmelada? Mi smo za sacher torto uporabili našo marelično marmelado, ki je narejena v Sloveniji in je čisto brez dodanih sladkorjev.

Celoten čas: 75
minut
Čas priprave: 1
ura
Število obokov: 1

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za biskvit:
Maslo (sobne temperature)
110
g
Maslo (sobne temperature)
110
g
Jajca (sobne temperature)
6 velikih (L) ali 8 manjših
Jajca (sobne temperature)
6 velikih (L) ali 8 manjših
Temna čokolada brez sladkorja
110
g
Temna čokolada brez sladkorja
110
g
Mandljeva razmaščena moka
110
g
Mandljeva razmaščena moka
110
g
Burbonska vanilija v prahu
noževa konica
Burbonska vanilija v prahu
noževa konica
Kakav brez sladkorja
1
Kakav brez sladkorja
1
Pecilni prašek
1
ČŽ
Pecilni prašek
1
ČŽ
Eritritol v prahu z magnezijem
3-7
Eritritol v prahu z magnezijem
3-7
Sestavine za preliv:
Mleko po izbiri
1
dl
Mleko po izbiri
1
dl
Rum
3-4
Rum
3-4
Sestavine za glazuro:
Temna čokolada brez sladkorja
150
g
Temna čokolada brez sladkorja
150
g
Maslo
50
g
Maslo
50
g
Postopek priprave
Najprej:

Pečico segrejemo na 150 stopinj, pekač obložimo s papirjem za peko in ga namastimo po robovih.

Najprej se lotimo priprave biskvita. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Slednje stepemo v trd sneg in damo na stran. Čokolado stopimo nad soparo. V skledi združimo suhe sestavine: mandljevo moko, bourbon vaniljo, kakav in pecilni prašek. Premešamo.

Maslo stepamo 5 minut, da naraste in postane penasto. Med stalnim mešanjem dodajamo rumenjak za rumenjakom in stopljeno čokolado. Sledijo suhe sestavine, dodajamo jih po žlicah, na koncu z lopatko previdno vmešamo še sneg beljakov.

Maso vlijemo v pekač in pečemo 15 minut na 150 nato še 20-25 na 190 stopinjah. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen; v nasprotnem primeru peko ustrezno podaljšamo. Popolnoma ohladimo v pekaču.

Nato:

Ohlajen biskvit prerežemo na 2-3 oblate. Vsakega posebej premažemo s par žlicami preliva, da bo bolj sočen, nato pa še z marmelado. Postopek ponovimo za vse oblate, marmelado pa premažemo tudi po stranicah in po vrhu torte.

In na koncu:

Za glazuro nad soparo stopimo maslo in na koščke narezano čokolado. Ko se masa nekoliko ohladi na sobno temperaturo, jo enakomerno prelijemo čez tortico. Za par ur jo postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo, glazura pa strdi.

Pred serviranjem jo okrasimo še s stepeno sladko smetano in po želji potrosimo z malo kakava v prahu. Hranimo v zaprti posodi na hladnem.

Si za marelico brez obresti?
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu