Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO pavlova torta

KETO pavlova torta

keto pavlova torta
Obrok: Malica
Celoten čas: 90
minut
Število obokov: 1

Skoraj kot originalna …

Le da je naša KETO Pavlova torta BREZ dodanega SLADKORJA in pripravljena BREZ ločevanja beljakov od rumenjakov.

V receptu smo namesto nadležnega ločevanja beljakov od rumenjakov, raje uporabili naše naravne beljake v prahu. Beljaki v prahu niso nič drugega kot naravni beljaki, ki smo jih posušili in zmleli, da ti olajšamo postopke priprave peciva - predvsem tistih, kjer so potrebni le beljaki in ne cela jajca.

Beljaki v prahu so brez glutena in brez laktoze in ohranjajo vse naravne lastnosti beljakov, uporabljamo pa jih lahko povsod, kjer bi navadno uporabili sveže beljake. Poleg praktične uporabe jih odlikuje tudi dolgi rok uporabe.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za biskvit:
Beljaki v prahu
21
g
Beljaki v prahu
21
g
Voda
162
ml
Voda
162
ml
Sol
Majhen
ščepec
Sol
Majhen
ščepec
Kis
1
Kis
1
Konjak moka
1/2
žličke
Konjak moka
1/2
žličke
Eritritol v prahu z magnezijem
200
g
Eritritol v prahu z magnezijem
200
g
Sestavine za nadev:
Sladka smetana
500
ml
Sladka smetana
500
ml
Burbonska vanilija v prahu
Majhen
ščepec
Burbonska vanilija v prahu
Majhen
ščepec
Narezano jagodičevje oz. sadje po izbiri
400
g
Narezano jagodičevje oz. sadje po izbiri
400
g
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Temna čokolada brez sladkorja
1 košček
Temna čokolada brez sladkorja
1 košček
Postopek priprave
Najprej:

Pečico segrejemo na 180°C. Vodo, beljake v prahu in sol stepamo, da dobimo čvrst sneg. Postopoma dodajamo kis, konjak moko in eritritol v prahu. Sneg mora biti svetleč in mešalke morajo puščati sledi.

Pekač obložimo s papirjem za peko – predhodno si lahko narišemo obris torte (s pekačem) in obrnemo narisano stran navzdol. Naložimo sneg v okroglo obliko in postavimo v pečico ter zmanjšamo temperaturo peke na 150°C. Po eni uri je beljak pečen, zato ugasnemo pečico in jo pripremo. Pustimo, da se beljak hladi vsaj nekaj ur.

In na koncu:

Smetano stepemo skupaj z vanilijo v prahu. Po želji jo lahko tudi sladkamo z eritritolom. Na krožnik, na katerem bomo pred rezanjem hranili torto, na sredino razmažemo 1 žlico stepene smetane, da se nam torta ne bo “vozila”.

Ohlajen in odležan biskvit obrnemo na krožnik. Ker je krhek lahko popoka. Nanj namažemo stepeno smetano in čez posujemo nekaj sadja, pest sadja pa zmešamo z žličko eritritola in vse skupaj s paličnim mešalnikom spasiramo v polivko, ki jo enakomerno polijemo po torti. Na koncu čez vse dodamo še naribano čokolado.

Pomembno!

Če želiš, da ti recept uspe, kot mora, je nujno, da za pripravo uporabiš eritritol v prahu z magnezijem. To je namreč edini eritritol, ki nikoli ne kristalizira!

Z našimi sestavinami je ustvarjala Samomama Emanuela.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
konjak moka 1
-15%
Izvirna cena je bila: 7,99 €.Trenutna cena je: 6,79 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 6,79 €

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.