za diabetike
LCHF kavni piškoti so brez glutena in brez dodanega sladkorja. Kljub temu pa predstavljajo idealno sladko družbo ob toplih napitkih! Privoščimo si jih s kavo, kakavom, čajem ali kar tako.
Odlični so tudi, kadar potrebujemo samo sladko-kavno dozo energije!
Skupaj zmešamo suhe sestavine in skupaj mokre - vse, razen masla. Nato mokre in suhe sestavine združimo, maslo pa narežemo na tanke rezine in ga ročno dobro vgnetemo v maso. Dobro pregneteno maso zavijemo v živilsko folijo in postavimo za dobro uro v hladilnik.
Iz testa naredimo več kroglic v velikosti frnikol, oblikujemo podobo kavnega zrna in po sredini vsakega naredimo odtis s hrbtno stranjo noža. Odlagamo neposredno na pekač, obložen s papirjem za peko.
Med piškoti naj bo 2 cm razmaka.
Pečemo 13 minut na 180°C. Če bomo spekli več pekačev piškotov, piškote, ki so "na čakanju" pred peko hranimo v hladilniku.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.