Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO rogljički z lešnikovo kremo

KETO rogljički z lešnikovo kremo

KETO rogljički
Obrok: Sladica, Malica
Celoten čas: 65
minut
Število obokov: 8

Domači KETO rogljički!

KETO rogljički, polnjeni z lešnikovo kremo, ki jih lahko pripraviš kar v udobju domače kuhinje.

Rogljički so sladki brez dodanega sladkorja in napolnjeni z našo edinstveno Pajsotello. Če ti je ljubše pa jih lahko napolniš tudi s katero od naših marmelad - na voljo so kar trije okusi.

KETO rogljički prijajo kot sladica, privoščimo pa si jih lahko tudi za zajtrk ali sladko večerjo.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Jajci
2
Jajci
2
Maslo
100
g
Maslo
100
g
Mascarpone
60
g
Mascarpone
60
g
Mandljeva ali lešnikova razmaščena moka
50
g
Mandljeva ali lešnikova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
1,5
Eritritol v prahu z magnezijem
1,5
Pecilni prašek
1 zavitek
Pecilni prašek
1 zavitek
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Pajsotella
za nadev
Pajsotella
za nadev
Postopek priprave
Najprej:

Jajci z vilico na hitro razžvrkljamo. V mešalniku stepemo maslo ter mascarpone, da nastane svetla puhasta krema. Dodamo vse suhe sestavine in mešamo, da se masa poveže. Nato vmešamo še jajca.

Maso z rokami dobro pregnetemo, če se nam zdi lepljiva jo postavimo v hladilnik za 15-30 minut.

In nato:

Med dvema papirjema za peko maso razvaljamo v krog debeline 2-3 mm. Krog nato razrežemo na 8 enakih trikotnikov. Na sredino vsakega trikotnika namažemo žličko Pajsotelle.

Začnemo pri krajši stranici in zvijemo v rogljičke.

Pečemo 25 minut na 180°C.

Pomembno!

Če testo ni bilo dovolj zgneteno, se lahko lomi – v tem primeru si zmočimo roke in med zvijanjem zgladimo morebitne razpoke.

Dobro vedeti:

Pri rezanju trikotnikov iz testa si lahko pomagamo s tortnim modelom premera 30-34 cm - položimo ga na razvaljano maso in obrežemo robove. Maso, ki nam ostane zaradi obrezovanja, oblikujemo v kvadrat in ga prerežemo po diagonali, da dobimo dva trikotnika iz katerih lahko naredimo še dva dodatna rogljička.

Za dekoracijo:
a) pred peko rogljičke pomažemo z raztopljenim maslom in po vrhu potresemo mlete orehe.
b) po peki v parni kopeli raztopimo tablico temne čokolade brez sladkorja in jo polijemo po vrhu rogljičkov. Na koncu potresemo z mletimi orehi.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Eva Sušin.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.