za diabetike
KETO rogljički, polnjeni z lešnikovo kremo, ki jih lahko pripraviš kar v udobju domače kuhinje.
Rogljički so sladki brez dodanega sladkorja in napolnjeni z našo edinstveno Pajsotello. Če ti je ljubše pa jih lahko napolniš tudi s katero od naših marmelad - na voljo so kar trije okusi.
KETO rogljički prijajo kot sladica, privoščimo pa si jih lahko tudi za zajtrk ali sladko večerjo.
Jajci z vilico na hitro razžvrkljamo. V mešalniku stepemo maslo ter mascarpone, da nastane svetla puhasta krema. Dodamo vse suhe sestavine in mešamo, da se masa poveže. Nato vmešamo še jajca.
Maso z rokami dobro pregnetemo, če se nam zdi lepljiva jo postavimo v hladilnik za 15-30 minut.
Med dvema papirjema za peko maso razvaljamo v krog debeline 2-3 mm. Krog nato razrežemo na 8 enakih trikotnikov. Na sredino vsakega trikotnika namažemo žličko Pajsotelle.
Začnemo pri krajši stranici in zvijemo v rogljičke.
Pečemo 25 minut na 180°C.
Če testo ni bilo dovolj zgneteno, se lahko lomi – v tem primeru si zmočimo roke in med zvijanjem zgladimo morebitne razpoke.
Pri rezanju trikotnikov iz testa si lahko pomagamo s tortnim modelom premera 30-34 cm - položimo ga na razvaljano maso in obrežemo robove. Maso, ki nam ostane zaradi obrezovanja, oblikujemo v kvadrat in ga prerežemo po diagonali, da dobimo dva trikotnika iz katerih lahko naredimo še dva dodatna rogljička.
Za dekoracijo:
a) pred peko rogljičke pomažemo z raztopljenim maslom in po vrhu potresemo mlete orehe.
b) po peki v parni kopeli raztopimo tablico temne čokolade brez sladkorja in jo polijemo po vrhu rogljičkov. Na koncu potresemo z mletimi orehi.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.