Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO rogljički z lešnikovo kremo
KETO rogljički

KETO rogljički z lešnikovo kremo

Domači KETO rogljički!

KETO rogljički, polnjeni z lešnikovo kremo, ki jih lahko pripraviš kar v udobju domače kuhinje.

Rogljički so sladki brez dodanega sladkorja in napolnjeni z našo edinstveno Pajsotello. Če ti je ljubše pa jih lahko napolniš tudi s katero od naših marmelad - na voljo so kar trije okusi.

KETO rogljički prijajo kot sladica, privoščimo pa si jih lahko tudi za zajtrk ali sladko večerjo.

Celoten čas: 65
minut
Čas priprave: 40
minut
Število obokov: 8

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Jajci
2
Jajci
2
Maslo
100
g
Maslo
100
g
Mascarpone
60
g
Mascarpone
60
g
Mandljeva ali lešnikova razmaščena moka
50
g
Mandljeva ali lešnikova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Kokosova razmaščena moka
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
1,5
Eritritol v prahu z magnezijem
1,5
Pecilni prašek
1 zavitek
Pecilni prašek
1 zavitek
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Soda bikarbona
1/2
ČŽ
Pajsotella
za nadev
Pajsotella
za nadev
Postopek priprave
Najprej:

Jajci z vilico na hitro razžvrkljamo. V mešalniku stepemo maslo ter mascarpone, da nastane svetla puhasta krema. Dodamo vse suhe sestavine in mešamo, da se masa poveže. Nato vmešamo še jajca.

Maso z rokami dobro pregnetemo, če se nam zdi lepljiva jo postavimo v hladilnik za 15-30 minut.

In nato:

Med dvema papirjema za peko maso razvaljamo v krog debeline 2-3 mm. Krog nato razrežemo na 8 enakih trikotnikov. Na sredino vsakega trikotnika namažemo žličko Pajsotelle.

Začnemo pri krajši stranici in zvijemo v rogljičke.

Pečemo 25 minut na 180°C.

Pomembno!

Če testo ni bilo dovolj zgneteno, se lahko lomi – v tem primeru si zmočimo roke in med zvijanjem zgladimo morebitne razpoke.

Dobro vedeti

Pri rezanju trikotnikov iz testa si lahko pomagamo s tortnim modelom premera 30-34 cm - položimo ga na razvaljano maso in obrežemo robove. Maso, ki nam ostane zaradi obrezovanja, oblikujemo v kvadrat in ga prerežemo po diagonali, da dobimo dva trikotnika iz katerih lahko naredimo še dva dodatna rogljička.

Za dekoracijo:
a) pred peko rogljičke pomažemo z raztopljenim maslom in po vrhu potresemo mlete orehe.
b) po peki v parni kopeli raztopimo tablico temne čokolade brez sladkorja in jo polijemo po vrhu rogljičkov. Na koncu potresemo z mletimi orehi.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Eva Sušin

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
Low Carb pistacijina pita brez mlečnin
Low Carb pistacijina pita brez mlečnin
Brokoli pizza
Brokoli pizza
lchf kavni fižolčki
25
minut
1
LCHF kavni piškoti