za diabetike
KETO čokoladni muffini brez mlečnin majo sočno tekočo sredico, ki se kar stopi v ustih. Polni čokoladnega okusa in arome lešnika pa njihov okus nevarno spominja na topel čokoladni namaz.
Vlogo veziva v receptu za čokoladne KETO muffine s tekočo sredico namesto klasičnega jedilnega škroba opravlja naša konjak moka, ki ima veliko pozitivnih učinkov na telo. Uporabna je za zgoščevanje pudinga, omak in pri pripravi sladic. Odlična je tudi namesto želatine, saj že zelo majhna količina strdi več kot 500 ml tekočine.
Da okus muffinov spominja na čokoladni namaz, pa je kriva naša lešnikova razmaščena moka, ki se lepo prepleta s slastno temno čokolado brez sladkorja. Lešnikova moka ima lepo aromo, pri sladicah pa ohrani sočnost in vlažnost, tako da jih ne izsuši, zato je idealna za pripravo raznovrstnih fit, low carb, keto in brezglutenskih sladkih dobrot. Poskusi jo v teh slastnih KETO čokoladnih muffinih!
Na vodni kopeli ali v mikrovalovki stopimo maslo in čokolado. Dodamo lešnikovo moko, eritritol in konjak moko ter premešamo. Nato eno po eno dodajamo jajca in vmes vsakič dobro premešamo.
Maso nadevamo v pekač za muffine, obložen z lističi za peko. Pečemo 14 minut na 180°C.
Muffine pustimo še 5 minut počivati v pekaču, potem pa so pripravljeni za pajsanje. Najbolje je, da si jih privoščimo, ko so še topli in sredica fino tekoča.
Namesto lešnikove lahko uporabimo tudi mandljevo ali makadamijevo razmaščeno moko.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004