Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!

KETO čokoladni muffini s tekočo sredico - brez mlečnin

keto muffini
Obrok: Sladica
Celoten čas: 24
minut
Število obokov: 6

Najbolj popolni KETO muffini, kar jih lahko spečeš!

KETO čokoladni muffini brez mlečnin majo sočno tekočo sredico, ki se kar stopi v ustih. Polni čokoladnega okusa in arome lešnika pa njihov okus nevarno spominja na topel čokoladni namaz.

Vlogo veziva v receptu za čokoladne KETO muffine s tekočo sredico namesto klasičnega jedilnega škroba opravlja naša konjak moka, ki ima veliko pozitivnih učinkov na telo. Uporabna je  za zgoščevanje pudinga, omak in pri pripravi sladic. Odlična je tudi namesto želatine, saj že zelo majhna količina strdi več kot 500 ml tekočine.

Da okus muffinov spominja na čokoladni namaz, pa je kriva naša lešnikova razmaščena moka, ki se lepo prepleta s slastno temno čokolado brez sladkorja. Lešnikova moka ima lepo aromo, pri sladicah pa ohrani sočnost in vlažnost, tako da jih ne izsuši, zato je idealna za pripravo raznovrstnih fit, low carb, keto in brezglutenskih sladkih dobrot. Poskusi jo v teh slastnih KETO čokoladnih muffinih!

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Temna čokolada brez sladkorja
100
g
Temna čokolada brez sladkorja
100
g
Maslo ali druga maščoba po izbiri
75
g
Maslo ali druga maščoba po izbiri
75
g
Eritritol v prahu z magnezijem
70
g
Eritritol v prahu z magnezijem
70
g
Lešnikova razmaščena moka
30
g
Lešnikova razmaščena moka
30
g
Konjak moka
5
g
Konjak moka
5
g
Jajca
3
Jajca
3
Postopek priprave
Samo en korak:

Na vodni kopeli ali v mikrovalovki stopimo maslo in čokolado. Dodamo lešnikovo moko, eritritol in konjak moko ter premešamo. Nato eno po eno dodajamo jajca in vmes vsakič dobro premešamo.

Maso nadevamo v pekač za muffine, obložen z lističi za peko. Pečemo 14 minut na 180°C.

Muffine pustimo še 5 minut počivati v pekaču, potem pa so pripravljeni za pajsanje. Najbolje je, da si jih privoščimo, ko so še topli in sredica fino tekoča.

Dobro vedeti:

Namesto lešnikove lahko uporabimo tudi mandljevo ali makadamijevo razmaščeno moko.

Z našimi sestavinami je ustvarjala Nina Zorčič.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
VANILIJEVA KREMA IZ KONJAK MOKE pajs brez obresti
3
minuta
1
Vanilijeva krema iz konjak moke
brezglutenski kruh iz lanene moke nosilna
70
minut
1
Brezglutenski LCHF kruh iz lanene moke
keto sladke palačinke iz bučne moke
10
minut
2
Sladke KETO palačinke iz bučne moke
KETO Česnov kruh
60
minuta
7
KETO Česnov kruh

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica