Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO čokoladni muffini s tekočo sredico – brez mlečnin
keto muffini

KETO čokoladni muffini s tekočo sredico - brez mlečnin

Najbolj popolni KETO muffini, kar jih lahko spečeš!

KETO čokoladni muffini brez mlečnin majo sočno tekočo sredico, ki se kar stopi v ustih. Polni čokoladnega okusa in arome lešnika pa njihov okus nevarno spominja na topel čokoladni namaz.

Vlogo veziva v receptu za čokoladne KETO muffine s tekočo sredico namesto klasičnega jedilnega škroba opravlja naša konjak moka, ki ima veliko pozitivnih učinkov na telo. Uporabna je  za zgoščevanje pudinga, omak in pri pripravi sladic. Odlična je tudi namesto želatine, saj že zelo majhna količina strdi več kot 500 ml tekočine.

Da okus muffinov spominja na čokoladni namaz, pa je kriva naša lešnikova razmaščena moka, ki se lepo prepleta s slastno temno čokolado brez sladkorja. Lešnikova moka ima lepo aromo, pri sladicah pa ohrani sočnost in vlažnost, tako da jih ne izsuši, zato je idealna za pripravo raznovrstnih fit, low carb, keto in brezglutenskih sladkih dobrot. Poskusi jo v teh slastnih KETO čokoladnih muffinih!

Celoten čas: 24
minut
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 6

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Temna čokolada brez sladkorja
100
g
Temna čokolada brez sladkorja
100
g
Maslo ali druga maščoba po izbiri
75
g
Maslo ali druga maščoba po izbiri
75
g
Eritritol v prahu z magnezijem
70
g
Eritritol v prahu z magnezijem
70
g
Lešnikova razmaščena moka
30
g
Lešnikova razmaščena moka
30
g
Konjak moka
5
g
Konjak moka
5
g
Jajca
3
Jajca
3
Postopek priprave
Samo en korak:

Na vodni kopeli ali v mikrovalovki stopimo maslo in čokolado. Dodamo lešnikovo moko, eritritol in konjak moko ter premešamo. Nato eno po eno dodajamo jajca in vmes vsakič dobro premešamo.

Maso nadevamo v pekač za muffine, obložen z lističi za peko. Pečemo 14 minut na 180°C.

Muffine pustimo še 5 minut počivati v pekaču, potem pa so pripravljeni za pajsanje. Najbolje je, da si jih privoščimo, ko so še topli in sredica fino tekoča.

Dobro vedeti

Namesto lešnikove lahko uporabimo tudi mandljevo ali makadamijevo razmaščeno moko.

Si želiš poskusiti lešnikovo moko?
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Nina Zorčič

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
keto cheesecake
4
ure
12
Keto Cheesecake
KETO kokosove ploščice brez peke
50
minut
10
KETO kokosove ploščice brez peke
keto kokosov kolač brez mlečnin
1
ura
10
KETO kokosov kolač brez mlečnin