KETO čokoladni muffini brez mlečnin majo sočno tekočo sredico, ki se kar stopi v ustih. Polni čokoladnega okusa in arome lešnika pa njihov okus nevarno spominja na topel čokoladni namaz.
Vlogo veziva v receptu za čokoladne KETO muffine s tekočo sredico namesto klasičnega jedilnega škroba opravlja naša konjak moka, ki ima veliko pozitivnih učinkov na telo. Uporabna je za zgoščevanje pudinga, omak in pri pripravi sladic. Odlična je tudi namesto želatine, saj že zelo majhna količina strdi več kot 500 ml tekočine.
Da okus muffinov spominja na čokoladni namaz, pa je kriva naša lešnikova razmaščena moka, ki se lepo prepleta s slastno temno čokolado brez sladkorja. Lešnikova moka ima lepo aromo, pri sladicah pa ohrani sočnost in vlažnost, tako da jih ne izsuši, zato je idealna za pripravo raznovrstnih fit, low carb, keto in brezglutenskih sladkih dobrot. Poskusi jo v teh slastnih KETO čokoladnih muffinih!